Kritische leden Donateursvereniging schakelen advocaat in

4 oktober 2007

AMSTERDAM (4 oktober) - De langverwachte laatste ALV van de Donateursvereniging ging vorige week niet door. Een groepje bezorgde DV-leden schakelde een advocaat in om eindelijk de gewenste transparantie over de afhandeling van de vereniging te verkrijgen. Als het bestuur van de DV niet uiterlijk 8 oktober een ALV heeft vastgesteld, volgt een kort geding.


De lang verwachte, op 2 oktober geplande laatste Agemene Leden Vergadering van de Donateursvereniging werd vorige week op het laatste moment uitgesteld. De stukken (met name de goedgekeurde jaarrekening 2006 plus accountantsverklaring) waren niet op tijd klaar. Volgens PricewarehouseCoopers ligt de definitieve accountantsverklaring klaar, maar is het wachten op de ‘bevestiging' van het DV-bestuur. Als die bevestiging er is, kan de jaarrekening plus bestuursverslag met de accountantsverklaring verspreid worden.

 


Voor 8 oktober een datum, voor 31 oktober een ALV

Een groepje verontruste leden is van mening dat ze nu lang genoeg gewacht hebben op een behoorlijke afwikkeling van de Donateursvereniging. Zij stelden het ‘afgetreden' DV-bestuur via een advocaat een ultimatum: voor 8 oktober moet er een datum voor de ALV zijn vastgesteld en die ALV moet vervolgens nog deze maand plaatsvinden.

De aangevoerde redenen voor het voortdurende uitstel bij het verspreiden zijn onbevredigend, menen kritische leden Gien Hagemans, Monique van 't Hek, Irene Mol, Jan Riemersma en Gert Jan Vuyk. Het bestuur van de DV heeft inmiddels de statutair vastgelegde afspraak dat zij verplicht is binnen zes maanden na afloop van het boekjaar een jaarrekening te leveren, al ruimschoots overschreden.

 


Binnenkort duidelijkheid over Coins for Care gift

Het heikelste punt voor de kritische leden: een heldere toelichting over de besteding van de ongeveer 50.000 euro die door Coins for Care geschonken is aan de donateursvereniging. Niet alleen werden beide organisaties door dezelfde persoon geleid, ook over de bestemming van het geld is nog steeds geen duidelijkheid. In de jaarrekening van 2006 zal dit bedrag verantwoord worden.

 


Alle informatie plus correspondentie is te vinden op: www.donateursvereniging.nl/forum