Krijgt Natuurmonumenten Groenfonds Natuurprijs 2008?

30 oktober 2008
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (30 oktober) - Twee samenwerkingsprojecten waaraan Natuurmonumenten deelneemt zijn genomineerd voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2008. De prijs wordt 28 november uitgereikt.


Het Nationaal Groenfonds stelt jaarlijks een Natuurprijs ter beschikking voor het meest aansprekende natuurproject. Dit jaar is het thema ‘Regionale samenwerking in natuurbeheer'.

 


Natuurmonumenten en De Stadserven-Kampereiland Beheer NV, de beheerder van de landbouwgronden van de gemeente Kampen, willen het leefgebied voor moerasvogels in het Zwarte Meer (Noordwest-Overijssel) verbeteren in combinatie met commerciële rietteelt. Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van onder andere de Vogelbescherming en Rijkswaterstaat bleek dat de grote karekiet en andere bijzondere moerasvogels in de Noordelijke Randmeren in aantal kunnen toenemen door een uitgekiend beheer. Rietteelt blijft mogelijk in het gebied, zij het met enkele aanpassingen.

 


In het Wormer- en Jisperveld staat behoud en herstel van het karakteristieke veenweidelandschap onder druk. Om te voorkomen dat dit oer-Hollandse landschap verdwijnt, wil Natuurmonumenten onder meer het water schoonmaken.

 


De Natuurprijs van vijfduizend euro en de Publieksprijs van duizend euro worden uitgereikt tijdens de manifestatie Samen voor Natuur, die op 27 november wordt gehouden op de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp.