Toon alles (2)
Edwin Venema

Koningin Máxima promoot Burendag in Drente

13 juni 2017, 17:00
Koningin Máxima was vanochtend in het Drentse Nieuw-Buinen om de 12e editie van ‘Burendag’ te promoten. De dag is in het leven geroepen om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen en er zo voor te zorgen dat buurten socialer en veiliger worden. Dit jaar vindt Burendag op 23 september plaats. Na het startsein van de koningin kunnen buurten zich nu aanmelden via www.burendag.nl.  Daar kunnen zij ook een financiële bijdrage aanvragen voor hun burendagactiviteit.
 
Koningin Máxima sprak voorafgaand aan het startsein met bewoners en diverse vrijwilligers van Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen. De vereniging doet namelijk al jaren mee met Burendag en organiseert diverse activiteiten voor alle dorpsbewoners, zoals een rommelmarkt, activiteiten voor jongeren en een dorpsevenement.
 
Burendag wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds en Douwe Egberts. De dag is er om de sociale contacten op buurtniveau te bevorderen en geeft daarvoor een mooie start, bijvoorbeeld met het aanleggen van een buurtmoestuin, een culturele middag, sport- en speldagen of het samen leuker maken van de straat. In 2016 deden circa 1 miljoen mensen in Nederland mee.
 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
 
►Bron: RVD
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items