Toon alles (2)

Zoveel filantropielijstjes heeft u nog nooit gezien...

27 oktober 2017, 12:30
Zoveel filantropielijstjes heeft u nog nooit gezien...
Zoveel filantropielijstjes heeft u nog nooit gezien...
De Dikke Blauwe4 bevat opnieuw de registers met namen van honderden voorzitters en directeuren van charitatieve organisaties. Ook vindt u er een overzicht van goede doelen gerangschikt op basis van doelbesteding en ranglijsten op basis van draagvlak, fte's en vrijwilligers. En De Dikke Blauwe zou De Dikke niet zijn zonder heel veel lijstjes: van totaal onzinnige ranglijstjes tot waardevolle informatie over gevers en uitgebreid beoordeelde informatiebronnen.
 
Websites
U kent ze wel: overzichten met handig adressen en websites. Maar hebt u er als (be)zoeker ook wat aan? Dat hebben we ook dit jaar weer in kaart gebracht. In De Dikke Blauwe4 vindt u een groot aantal informatiebronnen, zoals databanken en websites, die wij hebben beoordeeld en voorzien van een sterrenkwalificatie. De jaargids bevat een ruim dertig pagina tellend overzicht van zo'n beetje alle interessante websites uit binnen- en buitenland in de volgende categorieën: Anbi’s en sbbi’s, Crowdfunding, Databanken en vergelijkingssites, Filters en registers, Keurmerken en codes, Koepels en netwerken, Nalaten,  Opleidingen (wo/hbo), Vak- en opiniemedia, Venture philanthropy en sociaal investeren, Vrijwilligersvacaturebanken, Wetenschap en onderzoek.
 
De lijstjes
We zijn, net als onze lezers, gek op lijstjes. Er is daarom een heel hoofdstuk aan gewijd in De Dikke Blauwe4. Een kleine greep uit de overzichten:
  • De vrijgevigste families en familiestichtingen in Nederland
  • De populairste soorten doelen voor nalatenschappen
  • De populairste doelen onder huishoudens 2015
  • De populairste schenkingen in natura
  • De grootste fondsenwervende organisaties in Europa
  • De vermogendste mensen ter wereld
  • De grootste passies van miljardairs
  • De vreemdste schenkingen aan goede doelen
  • De inefficiëntste fondsenwervers in de VS
  • En nog veel meer…
 
Blue Pages
Traditiegetrouw is het blauwe deel in De Dikke Blauwe ingeruimd voor de Blue Pages: informatie over honderden organisaties en hun bestuurders. De organisaties zijn gerangschikt op doelbesteding, maar er zijn ook overzichten van rangschikking op aantal vrijwilligers en aantal fte’s. Nieuw is het register van dienstverleners, een overzicht van organisaties die hun ‘handen en hersens’ aanbieden aan non-profitorganisaties.
 
Namenregister
Tot slot is er wederom een namenregister opgenomen in de jaargids. Wilt u weten of u in een van de zeshonderd pagina’s genoemd wordt? Blader dan snel naar pagina 580.

Hebt u De Dikke Blauwe4 nog niet in huis? Klik dan hier.
gerelateerde items