Koenders (OS) lanceert fonds goede millenniumidee

4 juli 2007, 08:59
AMSTELVEEN (5 juli) - Afgelopen weekend werd op Schokland door vertegenwoordigers van kabinet, bedrijfsleven en non-profits gesproken over het halen van de millenniumdoelen. Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking maakte van de gelegenheid gebruik om het Schoklandfonds te lanceren, waaruit goede ideeën voor het behalen van de millenniumdoelstellingen zullen worden gefinancierd.


De Millennium Doelstellingen van de VN zijn nog lang niet in zicht. Vandaar dat op Schokland door een zware delegatie van het kabinet werd gepraat met maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven over mogelijke manieren om deze doelen sneller te bereiken. De resulterende 37 akkoorden van Schokland zijn ondertekend door overheid, particulieren, ontwikkelingsorganisaties en bedrijfsleven.

 


Per akkoord wordt een millenniumdoel aangepakt. Zo beloven Ahold, FNV, CNV en minister Gerda Verburg om de handel in eerlijke producten te bevorderen. En Marco Borsato beloofde namens WarChild in anderhalf jaar 1,4 miljoen kinderen in conflictgebieden te gaan helpen.

 


Naast de gesloten akkoorden is er ook ruimte voor particulier initiatief. Minister Koenders heeft het Schoklandfonds in het leven geroepen. Daarin is 50 miljoen euro gestopt, die de komende vier jaar gebruikt kan worden om goede ideeën te financieren.

 


Zie ook: www.akkoordvanschokland.nl  

gerelateerde items