Koenders geeft geld voor Kenia-hulp AMREF

14 februari 2008
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

AMSTELVEEN (14 februari) - Onlangs bezocht minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders Kenia, waar AMREF Flying Doctors op verzoek van het Ministerie van Gezondheid van Kenia de noodhulp in Kiberia en het noordelijke deel van Nairobi leid. Het bezoek leverde AMREF een bijdrage van drie ton van het ministerie van OS op.


Koenders heeft met eigen ogen de situatie gezien, die is ontstaan na de onlusten die voortvloeiden uit de presidentsverkiezingen. De minister stelt dat naast het op korte termijn vinden van een politieke oplossing het bieden van hulp aan de slachtoffers van het geweld prioriteit heeft. Daartoe heeft hij drie ton gedoneerd aan AMREF.

 


Het bedrag zal door de hulporganisatie ingezet worden om drie mobiele klinieken te bekostigen, waarmee de meest kwetsbare mensen bereikt kunnen worden. Met elke mobiele gezondheidspost kan AMREF dagelijks 150 mensen helpen. AMREF is al vijftig jaar actief in Kenia, en wil ook tijdens deze crisis de gemeenschappen waarmee al langer contact is in medische zin blijven bijstaan.

 


Zie ook: www.amref.nl