Toon alles (2)

KNRM verwelkomt Jacob Tas als nieuwe directeur

4 juni 2019, 14:00
Tas: 'De zomermaanden zijn een mooie periode om kennis te maken.'
Tas: 'De zomermaanden zijn een mooie periode om kennis te maken.'
Jacob Tas is de nieuwe directeur van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Tas (53) werd eind vorig jaar al benoemd bij de KNRM, maar is gisteren in IJmuiden begonnen aan zijn nieuwe functie bij de 195-jarige organisatie.
 
Na zijn dienstplicht als marineofficier, studeerde Tas econometrie waarna zijn loopbaan begon in de commerciële sector bij de rederij Koninklijke P&O Nedlloyd. De afgelopen jaren is hij in Engeland werkzaam geweest bij verschillende grote charitatieve instellingen. Hij werkte bij The Prince's Trust en Action for Children en vlak tot zijn aantreden was hij directeur bij Nacro. Na achttien jaar keert hij terug naar Nederland om bij de KNRM aan de slag te gaan. 
 
Verschillende uitdagingen
‘Ik ervaar het als een eer om aan deze professionele organisatie, die al bijna 200 jaar bestaat, leiding te mogen geven. De KNRM staat voor verschillende uitdagingen en ik wil de organisatie graag verder brengen. In een veranderende wereld veranderen ook de eisen die aan de KNRM worden gesteld. Daar wil ik me graag voor inzetten. Wat timing betreft kom ik in een goede tijd: de zomermaanden zijn een mooie periode om kennis te maken. Ik zie er naar uit te ontmoeten, te leren en te kijken wat er allemaal gebeurt bij de KNRM’, aldus Tas. 
 
gerelateerde items