Toon alles (2)

KNGF viert jubileum met interactief congres

28 september 2015, 11:01
KNGF viert jubileum met interactief congres
KNGF viert jubileum met interactief congres
KNGF Geleidehonden bestaat tachtig jaar. Op 30 september, precies tachtig jaar nadat Prinses Juliana het Nederlandsch Geleidehonden Fonds opende, organiseert KNGF Geleidehonden daarom het interactieve congres ‘Honden in de zorg’. Toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland delen hun kennis en debatteren over prikkelende stellingen, zoals: wat zijn de grenzen aan de inzet van honden in de zorg? En: heeft de geleidehond toekomst of gaan technologische ontwikkelingen de zorghond uiteindelijk overtreffen?

Het congres richt zich op betrokkenen uit het werkveld van KNGF Geleidehonden. Vooraanstaande sprekers uit binnen- en buitenland gaan er in gesprek over de ontwikkelingen in de zorg en de wetenschap rondom zorghonden. Er wordt onder andere stilgestaan bij innovatieve mobiliteitstechnologie en de bijzondere relatie tussen mens en dier. Een van de inspirerende sprekers is Brian Hare, hoogleraar evolutionaire antropologie bij Duke University in North Carolina en lid van het Center for Cognitive Neuroscience, een onderdeel van Duke Institute for Brain Sciences. Journalist en presentator Charles Groenhuijsen tekent voor het dagvoorzitterschap. Andere deskundigen die hun kennis delen, zijn directeur van KNGF Geleidehonden Ellen Greve, futuroloog en trendwatcher Adjiedj Bakas en voorzitter van de raad van bestuur van Stichting Philadelphia Zorg Greet Prins.

Dialoog aangaan
’Het interactieve congres zien wij als een mooie manier om de jarenlange inzet van onze geleidehonden te eren en een geschikte aanleiding om een keer de dialoog aan te gaan rond het fenomeen zorghond’, aldus Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden. Naast een mix van warmte en wetenschap met toonaangevende sprekers, bestaat het congres vooral uit een interactief programma waarbij de inbreng van de deelnemers tijdens de debatten zeer op prijs wordt gesteld. Het tachtigjarig jubileum is tevens een feestelijke aangelegenheid. Naast de presentaties van de boeiende sprekers en de prikkelende debatten, worden de gasten getrakteerd op cabaret. Entertainer en schrijver Marc de Hond speelt een deel uit zijn voorstelling ‘Scherven brengen geluk’. Het congres wordt in de middag vanaf 12.30 tot 18.00 uur gehouden in Theater Amsterdam.
gerelateerde items