Toon alles (1)

KNCV wint Amerikaanse aanbesteding van 525 miljoen dollar

22 oktober 2014, 04:00
KNCV wint Amerikaanse aanbesteding van 525 miljoen dollar
KNCV wint Amerikaanse aanbesteding van 525 miljoen dollar
De Nederlandse tbc-bestrijdingsorganisatie KNCV Tuberculosefonds gaat als primair aanspreekpunt deel uitmaken van een groot programma voor de Amerikaanse overheidsorganisatie United States Agency for International Development (USAID). Met een budget van maximaal 525 miljoen US Dollar is ‘Challenge TB’ het grootste tbc-bestrijdingsprogramma ter wereld.

Voor Challenge TB werkt KNCV Tuberculosefonds (KNCV) samen met acht andere organisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie. Het programma heeft een looptijd van vijf jaar en is de opvolger van TB CARE I, dat ook onder leiding staat van KNCV. Met TB CARE I werden vier miljoen levens gered in zeventien landen.
Voor het nieuwe programma ligt de focus onder andere op de aanpak van multiresistente tuberculose en de bestrijding van de gecombineerde infectie hiv/aids en tuberculose. Ook het betrekken van lokale gemeenschappen maakt een belangrijk onderdeel uit van de aanpak, die zich concentreert op ongeveer 25 landen in Afrika, Azië en Oost-Europa.

Nederlandse expertise
KNCV: ‘De toekenning van dit mondiale programma aan KNCV bevestigt opnieuw dat Nederland een unieke deskundigheid heeft op het gebied van tbc-bestrijding. Deze expertise wordt behalve voor Challenge TB ook voor andere programma’s in binnen- en buitenland ingezet. De Nederlandse rol komt voort uit een sterke eigen tbc-aanpak, waarmee KNCV al een eeuw geleden is begonnen. De kosteneffectieve standaardmethode voor tbc-bestrijding, nu in de hele wereld toegepast, is op Nederlandse bodem ontwikkeld.’
gerelateerde items