Kleinrensink toegetreden tot directie Plan Nederland

2 oktober 2008
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (2 oktober) - Gisteren is Jan Jaap Kleinrensink toegetreden tot de directie van Plan Nederland. Hij is benoemd als directeur Internationale Programma's. Zijn rol: het internationale netwerk van Plan verder professionaliseren.


Kleinrensink heeft een achtergrond bij de overheid. Hij werkte bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in diverse functies. Hij was onder andere secretaris van Jan Pronk en woordvoerder van de Voorlichtingsdienst Ontwikkelingssamenwerking.

 


Het nieuwe directielid heeft voor Plan Nederland gekozen omdat deze organisatie in zijn optiek een voorhoederol vervult bij het bestranden van armoede en het opkomen voor de rechten van kinderen wereldwijd. Kleinrensink ziet het als zijn belangrijkste taak om kinderrechten hoger op de politieke agenda te krijgen en te werken aan de professionalisering van het internationale netwerk.

 


De aanstelling van Kleinrensink is de tweede hoge benoeming bij Plan, na die van directeur fondsenwerving Liesbeth Pruijs, in relatief korte tijd.

 


Zie ook: www.plannederland.nl