Klacht NVV bij CBF ongegrond verklaard

20 december 2006
Nieuws | | Validatie & Toezicht

Twee maanden terug diende de Nederlandse Vakbond Veehouders (NVV) een klacht bij het CBF in tegen de Stichting Wakker Dier. De NVV wil dat het CBF het keurmerk van de stichting intrekt. Het CBF bleek echter ongevoelig voor de argumentatie van de varkenshouders en verwierp de klacht.


We schreven er al eerder over in FM. De veehoudersvakbond voelt zich in de publiciteit op een onheuse wijze behandeld door Wakker Dier. De activisten van deze stichting zouden doelbewust de feiten verkeerd weergeven en zo de samenleving opzetten tegen een hele beroepsgroep. Voor de NVV reden om het CBF te vragen het keurmerk van Stichting Wakker Dier nietig te verklaren.



Het CBF heeft de klacht van de NVV enkele dagen terug ongegrond verklaard. Wat het CBF betreft onderbouwt Wakker Dier haar stellingnames voldoende, door te verwijzen naar recente rechterlijke uitspraken, zoals die er bijvoorbeeld zijn geweest tegen het Productschap voor Vlees en Vis en de Nederlandse Vakbond van Pluimveehouders. Een ander argument - politieke belangenverstrengeling nu Marianne Thieme voor de Partij voor de Dieren in de kamer zit - is volgens het CBF niet meer valide, omdat Thieme zich als voorzitter van Wakker Dier heeft teruggetrokken.