Toon alles (1)

Start Foundation lanceert KiesWERKkompas voor mensen zonder werk

16 februari 2017, 14:00
Het KiesWerkKompas is exclusief gericht op de onderwerpen die te maken hebben met hun sociaaleconomische positie.
Het KiesWerkKompas is exclusief gericht op de onderwerpen die te maken hebben met hun sociaaleconomische positie.
Start Foundation heeft in samenwerking met KiesKompas het KiesWerkKompas ontwikkeld. Daarmee kunnen alle bepalen welke partij(en) het beste aansluit(en) bij de persoonlijke opvattingen. ‘Met 1,7 miljoen mensen in Nederland die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt, verdient het thema werk extra aandacht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017’, aldus maatschappelijk investeerder Start Foundation.
 
Voor werklozen is de arbeidsmarkt een belangrijk thema in de aanstaande verkiezingen, meent Start Foundation. Vanaf vandaag is er een speciale stemhulp voor hen in de lucht. Start Foundation wil werklozen hiermee de kans geven om in de maand voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart te bepalen welke partij het beste aansluit bij de persoonlijke opvattingen over werk en inkomen. Op KiesWerkKompas.nl kan de kiezer reageren op twintig stellingen over bijvoorbeeld sollicitatieplicht, ontslagrecht, (om)scholing, het basisinkomen, sociale werkplaatsen en bijverdienen bij een bijstandsuitkering.
 
‘Goed voor de democratie’
‘Op welke partij mensen gaan stemmen, is ons om het even. Dit KiesWerkKompas is exclusief gericht op de onderwerpen die te maken hebben met hun sociaaleconomische positie. Het gidst hen langs dat thema, omdat we ervan overtuigd zijn dat ze dat heel belangrijk vinden. Bovendien hopen we daarmee ook meer mensen naar de stembus te krijgen. Dat is goed voor de democratie’, stelt Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation.
 
Ambassadeurs en ervaringsdeskundigen
De campagne, onder meer op Facebook, wordt ondersteund door bekende en minder bekende Nederlanders die ervaring hebben met (persoonlijke) uitdagingen op de arbeidsmarkt. Zoals door Vincent Bijlo, cabaretier en columnist: ‘Zeventig tot tachtig procent van de hoogopgeleide slechtzienden zit thuis zonder werk. Er zijn veel vooroordelen over mensen met een handicap. Werkgevers vinden het vaak te veel moeite om mensen met een handicap aan te nemen, en ondanks de goede intenties kunnen mensen door uitkeringen in een slachtofferrol terechtkomen.’
 
Zie ook www.facebook.com/KiesWerkKompas.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
gerelateerde items