Kickstarter komt naar Nederland

Kickstarter komt naar Nederland
Kickstarter komt naar Nederland
9 april 2014
Nieuws | | (Social) Impact

Nederlanders kunnen vanaf 29 april ook crowdfunding voor hun projecten binnenslepen via Kickstarter. Vanaf aankomende maandag kunnen Nederlandse gebruikers al projecten aanmaken, zo heeft de site bekendgemaakt.

De Amerikaanse website krijgt geen aparte Nederlandse versie. De projecten komen naast die uit andere landen te staan op de site. Buitenlandse geïnteresseerden kunnen ook doneren aan Nederlandse projecten.

Kickstarter is wereldwijd de grootste site op het gebied van crowdfunding. Daarbij steunen bezoekers nieuwe projecten en uitvindingen met een donatie. Pas als het beoogde eindbedrag voor de deadline is gehaald, wordt het geld overgemaakt en komen de producten en projecten tot stand. Inmiddels hebben zo'n twintigduizend projecten hun doel behaald op Kickstarter.

Kickstarter verdient geld doordat het bedrijf vijf procent opstrijkt van de donaties van projecten die de doelstelling halen. Wordt een doelstelling niet gehaald, krijgt Kickstarter niets. Vorig jaar besteedden drie miljoen mensen in totaal 355 miljoen euro op Kickstarter. Hoe de betalingen in Nederland precies worden geregeld, is nog niet bekend.