Kickstart Cultuurfonds: al 7,2 miljoen euro naar 187 culturele instellingen

14 september 2020, 17:18
Kickstart Cultuurfonds: al 7,2 miljoen euro naar 187 culturele instellingen
Kickstart Cultuurfonds: al 7,2 miljoen euro naar 187 culturele instellingen
Na zes van de in totaal twaalf toekenningsrondes kregen 187 culturele instellingen reeds goed nieuws: zij ontvangen samen een bedrag van 7,2 miljoen euro van het Kickstart Cultuurfonds. Dat actiefonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation en heeft ruim 16 miljoen euro bijeengebracht om te verdelen.
 
Op www.kickstartcultuurfonds.nl verschijnt elke week een overzicht van de toekenningen.
Daar is ook te zien welke categorieën op welk moment een aanvraag kunnen doen. De helft van de toekenningsrondes is nu achter de rug, waarin theaters, concertzalen en poppodia, theaterproducenten en musea een aanvraag konden doen. 
Deze week (van 14 tot en met 18 september), krijgen muziekpodia nog een laatste keer de kans om een aanvraag in te dienen bij Kickstart Cultuurfonds – mits zij dat nog niet eerder deden. 
 
De fondsen die deel uitmaken van het Kickstart Cultuurfonds werken al sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben na het uitbreken van de pandemie opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.
 
Bron: Prins Bernhard Cultuurfonds
gerelateerde items