KGD wil onder voorwaarden praten met CBF over

16 juni 2010
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN(17 juni) - Het Keurmerk Goede Doelen reageert positief op een uitnodiging vanhet CBF om in overleg te treden, maar stelt wel voorwaarden aan zo'ngesprek. Zo wil het KGD alleen met twee onafhankelijke deskundigen aan tafel enhet onderwerp niet alleen beperken tot prestatiemeting. "Wij willen het danvooral hebben over een marsroute om tot één, gezamenlijk keurmerk te komen. Aaneen herhaling van zetten, hebben wij geen behoefte", aldus KGD-bestuurslid BartHartman.

Het KGD stuurde afgelopen maandag een antwoordaan CBF-directeur Adri Kemps na diens uitnodiging aan het bestuur van hetnieuwe keurmerk om een toelichting te geven op het onderwerp "prestatiemeting",een van de speerpunten binnen het KGD. De handreiking van Kemps volgde op eenpubliciteitsoffensief van het KGD in de afgelopen weken rondom deuitreiking van vijftien nieuwe keurmerken. Als onderdeel hiervan stuurd het KGDalle bestaande CF-Keurmerkhouders een brief met het verzoek om ook het nieuwekeurmerk aan te vragen. Kemps maakte zich hierbij vooral bezorgd om mogelijkeonjuiste informatie over het CBF-Keur en wilde daarom graag een gesprek.

"Uitzicht opiets positief"

In antwoord op de uitnodiging van het CBFschrijven KGD-bestuursleden Peter Helmer en Bart Hartman onder andere: "Zoals jeweet en zoals je in de diverse krantenartikelen en onze brief aan deCBF-Keurhouders hebt kunnen lezen streven wij naar één modern keurmerk voorgoede doelen organisaties in Nederland. Om dit te bereiken is het CBF eenbelangrijke partij en dus willen we graag met jullie in gesprek. Echter er moetwel uitzicht zijn dat het gesprek tot iets positiefs leidt. Om dit uitzicht tecreëren stellen we op de eerste plaats voor om het gesprek plaats te latenvinden onder leiding van 2 personen waar zowel jullie als wij vertrouwen inhebben."

Marsroute

De KGD-bestuursleden willen ook dat degespreksonderwerpen en -doelen vantevoren worden vastgelegd:  "Wij willen in eerste instantie met name metjullie spreken over een gemeenschappelijke marsroute om te komen tot één modernkeurmerk. Het meten van prestaties en correcte informatieverspreiding zien wijals een onderdeel van de marsroute."

Bij het terperse gaan van deze FM had het CBF de reactie van het KGD nog niet ontvangen. Wordtvervolgd.