Toon alles (3)

Kersthater pikt collecte Leger des Heils

2 december 2009, 08:59


AMSTELVEEN (2 december) - Een man uit Ohio heeft een ketel met voor de kerst gecollecteerd geld gestolen van het Leger des Heils. De man zei een hekel te hebben aan kerst.In de Verenigde Staten vormen de zogenoemde bell ringers van het Leger des Heils, vrijwilligers die met koperen bellen klingelen en zo geld inzamelen voor hun goede doel, een bekend gezicht in de dagen voor Kerst. In hun grote koperen ketels kunnen voorbijgangers, meestal winkelend publiek, een donatie doen.


Klingelende vrijwilligster

Zaterdag wist de 44 jaar oude Shawn Krieger uit Toledo in Maumee, in de noordelijke Amerikaanse staat Ohio, zich met een ketel van een van de bell ringers uit de voeten te maken. De klingelende vrijwilligster probeerde de ketel terug te grijpen, maar ze werd door de man tegen de grond gewerkt. “Ik kan jou en je geklingel niet uitstaan”, riep de man daarbij. “Ik haat kerst.”


Filmpje in rechtzaal

Hoeveel geld er precies in de ketel zat was niet bekend maar geschat wordt dat het gaat om 600 tot 800 dollar. De ketel werd later leeg teruggevonden. De werkloze man is later door de politie opgepakt. Klik hier voor een nieuwsfilmpje met de beroofde bell ringer en beelden van Krieger die in de rechtzaal terecht staat.

Bron: Novum/AP
 


 

gerelateerde items