Kenia-project wint Oscar van Leer Award

27 oktober 2005
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Het Kenya Rural Development Programme heeft de prestigieuze Oscar van Leer Award gewonnen. De Oscar van Leer Award is een tweejaarlijkse onderscheiding van de Bernard van Leer Foundation voor internationale projecten van organisaties, die kinderen in achterstandsposities in staat stellen om zich volledig te ontwikkelen. De prijs wordt op 3 november uitgereikt.

 

Het winnende Kenya Rural Development Programme is volgens de jury een baanbrekend programma, dat zich toelegt op het opzetten van opvang- en ontwikkelingsprojecten voor jonge kinderen in de regio's in Kenia die het zwaarst getroffen zijn door  HIV/Aids: de grootste ramp voor jonge kinderen in Afrika. Dit project is in de ogen van de jury een voorbeeldproject voor de wijze waarop omgegaan moet worden met deze humane ramp in Afrika.
De jury staat onder voorzitterschap van Wim Deetman, burgemeester van Den Haag. Naast Deetman zal Trude Maas, voorzitter van de Board of Trustees van de Bernard van Leer Foundation, spreken tijdens de uitreiking. De key note speech is in handen van de heer Treffers, Directeur Generaal internationale samenwerking en voormalig Nederlands ambassadeur van Kenia, Suriname en Indonesi