Kemps volgt Zwartjes op

5 juli 2006
Nieuws | | Personalia

Adjunct-directeur Adri Kemps is volgens verwachting door het bestuur van het CBF formeel benoemd tot directeur. De benoeming gaat in op 7 september, de dag dat de huidige directeur Jos Zwartjes afscheid neemt. Zwartjes, die begin 2007 met pensioen gaat, was directeur van de toezichthouder vanaf 1995.


De benoeming van Kemps (51) was geen verrassing. De nieuwe directeur staan roerige tijden te wachten. Zo staat de rol van het CBF nadrukkelijk op de agenda in de gesprekken tussen de overheid en de filantropische sector over een nieuw stelsel van certificering.

Voor Jos Zwartjes komt op 7 september een einde aan een periode van meer dan tien jaar leiderschap over de onafhankelijke stichting die toezicht houdt op de goede doelen in ons land. Na zijn terugtreden zal Zwartjes nog enkele maanden het CBF-bestuur en de directie als adviseur van dienst zijn.

De afscheidsreceptie van de CBF-directeur op 7 september vindt plaats in het Olympisch Stadion en wordt voorafgegaan door een ludieke voetbalwedstrijd tussen een vriendenteam van Zwartjes en het Nederlands Burgemeesters Elftal. (E.V.)

 


*In het najaar zal FM uitgebreid stilstaan bij het afscheid van Jos Zwartjes, onder andere door middel van een groot interview waarin de CBF-directeur terugblikt op tien jaar toezichthouderschap.