Kees Vendrik nieuwe voorzitter Instituut Fondsenwerving

8 september 2011
Nieuws | | Personalia


AMSTERDAM (8 september) - Groen Links-coryfee Kees Vendrik is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Instituut Fondsenwerving (IF). Oud-kamerlid Vendrik is op dit moment lid van het college van de Algemene Rekenkamer. Ook Paula Wiegers, verbonden aan het ministerie van Algemene Zaken en betrokken bij het onlangs gesloten filantropie-convenant, trad toe tot het IF-bestuur.


Samenstelling voltooid

Met de benoeming van Vendrik en Wiegers is de samenstelling van het nieuwe IF-bestuur voltooid. Naast Vendrik  en Wiegers (voor wie zittend bestuurslid Theo Hesen plaats maakte) hebben nu ook Fons van Rooij (vice-voorzitter) en Jeanette Eesmann-Foster (penningmeester) zitting in het bestuur van IF.


Lenkens enthousiast

IF-directeur Hanneke Lenkens is uiteraard zeer verheugd met recente benoemingen: "Met het aantreden van Kees als voorzitter voegen wij het boegbeeld aan ons bestuur toe en zijn wij klaar om  - met een sterk, nieuw team en frisse blik - verder te werken aan onze ambities en te groeien in een sterk veranderende sector".


Kees Vendrik

Voor Kees Vendrik lid van de Algemene Rekenkamer werd, was hij onder meer lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks en programmaleider/chef politieke programmering bij politiek-cultureel centrum De Balie. Daarvoor werkte hij als financieel ambtenaar en als sociaal-economisch medewerker bij de Tweede Kamerfractie PSP/GroenLinks. Vendrik studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam.


Kees Vendrik zal tijdens de IF netwerkbijeenkomst van 22 september aanstaande in Utrecht 's middags aanwezig zijn.