Toon alles (1)

KAS BANK breidt samenwerking met Delta Lloyd Asset Management verder uit

2 januari 2017, 10:00
Sikko van Katwijk (KAS BANK) en Leon van Riet (Delta Lloyd) bezegelen de uitbreiding van de samenwerking.
Sikko van Katwijk (KAS BANK) en Leon van Riet (Delta Lloyd) bezegelen de uitbreiding van de samenwerking.
Delta Lloyd Asset Management (DLAM) en KAS BANK gaan de bestaande samenwerking verder uitbreiden. KAS BANK gaat per 1 januari 2017 de beleggingsadministratie voeren voor de pensioenfondsklanten van DLAM, waaronder het Delta Lloyd APF. Verder zijn KAS BANK en DLAM een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van custody, beleggingsadministratie en beleggingsrapportages (kostenbenchmark-, toezichthouder-, performance- en risicomanagement-rapportages).
 
Met haar beleggingsadministratieplatform biedt KAS BANK DLAM schaalvoordelen. Via dit platform zal KAS BANK tevens de implementatie van nieuwe relevante wet- en regelgeving voor DLAM verzorgen.
 
Sikko van Katwijk (bestuursvoorzitter KAS BANK) over de samenwerking met DLAM: ‘Delta Lloyd is al jarenlang een waardevolle business partner van KAS BANK. Wij vinden elkaar op het gebied van transparantie, lage kosten en bestuurlijk en operationeel ‘in control’ zijn. Wij zien uit naar verdere intensivering van de samenwerking met DLAM, nu en in de toekomst.
De samenwerking met DLAM bij de dienstverlening aan de pensioenfonds-klanten (waaronder Delta Lloyd APF) zien wij als een belangrijke stap op weg naar vernieuwing van de administratieve dienstverlening voor de gehele pensioensector. Deze vernieuwing sluit aan bij de missie van KAS BANK om de beste administratiebank van Nederland te zijn.’
 
Focus op beleggingsadministratie
Steeds meer institutionele beleggers, asset managers en uitvoeringsorganisaties onderzoeken de mogelijkheden voor een efficiëntere uitbesteding van hun beleggingsadministratie en de rapportages aan hun stakeholders, zodat sprake is van een toekomstbestendig pensioenmodel.
 
KAS BANK verzorgt de beleggingsadministratie voor meer dan 100 Nederlandse institutionele beleggers, veelal pensioenfondsen en (her)verzekeraars en is daarmee marktleider in Nederland.
Het afgelopen jaar zijn de Assets under Management toegenomen van EUR 451 miljard in het derde kwartaal in 2015 naar EUR 519 miljard in het derde kwartaal van dit jaar. 
 
gerelateerde items