Toon alles (1)

Kansfonds brengt projectpartners Zwerfjongeren bijeen

2 februari 2018, 14:00
In het kader van de Versneller Zwerfjongeren kwamen vorige week twintig projectpartners van Kansfonds bijeen om ervaringen uit te wisselen.
In het kader van de Versneller Zwerfjongeren kwamen vorige week twintig projectpartners van Kansfonds bijeen om ervaringen uit te wisselen.
In het kader van de Versneller Zwerfjongeren kwamen vorige week twintig projectpartners van Kansfonds bijeen om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en inspiratie op te doen. Met discussies en workshops werden successen en mislukkingen gedeeld.
 
Hoe zet je ervaringsdeskundigen in bij je project? Hoe stem je af met reguliere hulpverleningsinstanties? Hoe ontwikkel je het talent van de jongeren? Deze vragen stonden centraal. Niet alleen projectleiders, maar ook deelnemers namen deel aan de discussie. Een belangrijk onderdeel was de motivatie van zwerfjongeren om deel te nemen aan een maatjesproject. Samen naar een escape room gaan bleek daarvoor een prima oplossing. ‘Spelenderwijs maken jongeren en maatjes kennis met elkaar en ontstaan er mooie contacten. Uiteindelijk zeggen ze dan: Ik hoef geen maatje, maar ik ga voortaan wél elke week op stap met Willem!’, aldus de deelnemers.
 
Nieuwe inzichten
In Nederland leven ruim twaalfduizend zwerfjongeren. Kansfonds zet met Stichting Zwerfjongeren Nederland de aandacht voor deze jongeren in een versnelling. Dat doet het fonds met geld en door nieuwe inzichten te verspreiden.
 
gerelateerde items