Toon alles (1)

Kansfonds-partners in gesprek over armoede

12 juni 2017, 10:00
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer
Hoe creëren we kansen voor kinderen in armoede? Afgelopen vrijdag waren maar liefst 53 partners uit de Kansfonds-versneller Opgroeien in Armoede bij elkaar om hierover te praten. Kennis en ervaringen uitwisselen. Elkaar versterken.
 
Drie jaar geleden startte Kansfonds een ambitieus programma. Met als doel de aandacht voor kinderen in armoede in de versnelling te zetten. Op het hoogtepunt van deze ‘versneller’ met meer dan vijftig actieve projectpartners, brengt het fonds de armoedebestrijders bij elkaar. ‘Kansfonds zet zich al zestig jaar in voor mensen in nood,’ vertelt directeur Henriëtte Hulsebosch. ‘We zien wat er mis is, dat bijvoorbeeld meer dan 400.000 kinderen in armoede opgroeien. En we zien dat er hoopvolle initiatieven opstaan. Reden genoeg voor ons om aandacht te vragen voor het onderwerp én om de zoektocht naar goede interventies te versnellen.’
 
Kinderombudsvrouw
Waar loop je tegen aan als je als gezin te weinig geld hebt om rond te komen? Wat mis je? En op welke manier kunnen we deze uitdagingen opvangen? Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer doet uitgebreid onderzoek naar de impact van armoede op het leven van kinderen. En naar de manier waarop we de kansen van deze kinderen kunnen vergroten. Tijdens de conferentie praatte zij de deelnemers aan de Kansfonds-versneller hierover bij. Opvallend: kinderen komen niet alleen materiële zaken tekort. Ook op aspecten als een gevoel van veiligheid in de buurt én thuis, en aandacht van de ouders scoren zij hun leven minder goed.
 
De bevindingen ondersteunen de uitgangspunten van de versneller. Dat we de draagkracht van het gezin moeten vergroten. De stress moeten verlagen. Kind en gezin moeten helpen om grip op hun situatie te krijgen.
 
Lees hier hoe Kansfonds de aandacht voor kinderen in armoede versnelt.
 Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 

 
gerelateerde items