Toon alles (1)

Kandidaatstelling Muntendamprijs 2015 van start

26 augustus 2015, 04:00
Afgelopen jaar ontving Prof. dr. Liesbeth de Vries de Muntendamprijs vanwege haar uitzonderlijke bijdrage aan de kankerbestrijding.
Afgelopen jaar ontving Prof. dr. Liesbeth de Vries de Muntendamprijs vanwege haar uitzonderlijke bijdrage aan de kankerbestrijding.
KWF Kankerbestrijding kent de Prof. dr. P. Muntendamprijs voor de 41e keer toe. Deze onderscheiding gaat elk jaar naar iemand met bijzondere verdiensten op het gebied van de kankerbestrijding in Nederland, bijvoorbeeld op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, van psychosociale zorg en patiëntenbegeleiding of van voorlichting over kanker. Kandidaten voor de Muntendamprijs 2015 kunnen vanaf vandaag worden voorgedragen.

De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een bronzen penning. Daarnaast mag de winnaar in overleg met het bestuur van KWF Kankerbestrijding een bedrag van 50.000 euro bestemmen voor een doel binnen de kankerbestrijding. Wetenschappers, artsen, verpleegkundigen, mensen werkzaam in de psychosociale zorg, vrijwilligers bij kankerpatiëntenverenigingen – iedereen die zich bezig houdt met kanker en/of kankerbestrijding in Nederland komt in aanmerking voor deze prijs.

Eerdere prijswinnaars
Afgelopen jaar ontving  Prof. dr. Liesbeth de Vries (foto) de Muntendamprijs vanwege haar uitzonderlijke bijdrage aan de kankerbestrijding. De onderscheiding werd uitgereikt in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Beatrix tijdens het 65-jarig jubileum van KWF Kankerbestrijding. Prof. De Vries heeft nieuwe samenwerkingsverbanden binnen het kankeronderzoek en de oncologische patiëntenzorg tot stand gebracht en zich vastgebeten in het toepasbaar maken van onderzoeksbevindingen. Daarnaast zet zij zich op vrijwillige basis op diverse manieren in voor kankerbestrijding. Het bedrag van 50.000 euro besteedt Prof. de Vries aan het maken van animatiefilmpjes over de bijzonder complexe ‘systeemtherapieën in combinatie met moleculaire imaging’. Deze filmpjes gaan gebruikt worden om professionals en patiënten goed voor te lichten.
Eerdere prijswinnaars zijn Els Borst, vanwege haar gehele oeuvre op het terrein van kankerbestrijding, Jeanne Vogel-Boezeman vanwege haar pioniersrol op het gebied van voeding en kanker en Wanda de Kanter en Pauline Dekker vanwege hun vernieuwende aanpak voor de behandeling van tabaksverslaving en hun onvermoeibare strijd voor een rookvrij Nederland.

Kandidaatstelling
Kandidaten kunnen tot 15 november 2015 worden voordragen. Naam, adres en gegevens over de levensloop en bijzondere verdiensten van de betrokkene kunnen worden toegestuurd aan het bestuur van KWF Kankerbestrijding, Postbus 75508, 1070 AM Amsterdam. Of per mail naar: directiesecretariaat@kwf.nl
Personen die eerder werden voorgedragen, kunnen opnieuw worden aangemeld met een verwijzing naar de stukken van de eerdere kandidaatstelling. Wanneer een kandidaat afkomstig is uit een organisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van kankerpatiënten, is het wenselijk dat de kandidaat wordt voorgesteld vanuit de betreffende organisatie. Een onafhankelijke jury beoordeelt de aangemelde kandidaten en doet de uiteindelijke voordracht aan het bestuur van KWF.
gerelateerde items