Toon alles (1)

Kabinet verdubbelt ebola-opbrengst niet

1 december 2014, 19:28
Kabinet verdubbelt ebola-opbrengst niet
Kabinet verdubbelt ebola-opbrengst niet
De slotstand na de actiedag voor de strijd tegen ebola van afgelopen vrijdag is 7.411.839 euro. Het bedrag werd bekendgemaakt in het tv-programma Pauw. Het kabinet zal de opbrengst van de ebola-actie niet verdubbelen, zoals kabinetten in het verleden weleens deden bij acties voor het goede doel.

Afgelopen vrijdag was er op radio en tv aandacht voor de actie ’Stop de ebola-ramp!’ van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Op NPO 1 presenteerden Rik van de Westelaken (NOS) en Nance Coolen (RTL) de hele dag speciale ebola-bulletins met nieuws uit het rampgebied. Ook in de programma's van de commerciële zenders werd geregeld met Beeld en Geluid geschakeld. 

Het kabinet gaat de opbrengst van de actie echter niet verdubbelen. ‘Ik wil graag de eer aan de volwassenen en de kinderen van Nederland laten. Zij moeten kunnen laten zien wat zij allemaal uit solidariteit bijdragen en daar zijn we enorm blij mee’, aldus minister Ploumen (foto). Volgens de minister doet de Nederlandse overheid al veel voor de strijd tegen ebola. ‘De regering heeft 37,5 miljoen euro bijgedragen, de Karel Doorman is met hulpgoederen onderweg en dat lijkt me heel mooi.’

(Bron: NOS)
gerelateerde items