Jury Nationale Gedichtenwedstrijd moet 10.000 gedichten beoordelen

10 november 2011
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTERDAM (10 november) - De derde editie van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is zeer succesvol geëindigd met 10.131 ingezonden gedichten, 262 meer dan bij de vorige editie. Op dinsdag 24 januari wordt de prijswinnaar bekend gemaakt in de Amsterdamse Stadsschouwburg.


De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is de eerste nationale poëzieprijs die iedereen kan winnen. Alle deelnemers maken kans op publicatie, publiciteit en de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht: € 10.000. De drie beste gedichten worden gepubliceerd in De Gids. Daarnaast krijgen winnaars gastoptredens aangeboden door Literair Productiehuis Wintertuin en worden de beste 100 gedichten gepubliceerd in een bloemlezing door uitgeverij Augustus.


Top 100 bekend in december

De 16 van poëzietijdschrift Awater maakt momenteel een eerste selectie en bepaalt welke gedichten naar de tweede ronde gaan. De gedichten in de tweede ronde, 1.000 in totaal, worden door hen voorzien van een persoonlijke beoordeling. Dit wordt door de deelnemende dichters bijzonder gewaardeerd. De Awater16 stelt ook de Top 100 samen, waaruit de jury de prijswinnaars kiest. De top 100 wordt medio december 2011 bekend gemaakt.