Toon alles (2)

Junior Medewerker Communicatie bij Lezen & Schrijven

25 juli 2018, 05:00
Junior Medewerker Communicatie bij Lezen & Schrijven
Junior Medewerker Communicatie bij Lezen & Schrijven
Functie: Junior Medewerker Communicatie
Organisatie: Stichting Lezen & Schrijven
Aantal uren: 40 uur
Locatie: Den Haag 
Vervaldatum: 8 augustus 2018
 
Vind jij het belangrijk dat laaggeletterdheid in Nederland wordt aangepakt en zoek je een communicatiefunctie waarin je het vak in de breedte kunt uitoefenen? Ken je de laatste socialemediatrends, houd je ervan om creatieve content te maken én ben je goed met online systemen? Lees dan snel verder! 

Jouw bijdrage 
Als junior medewerker communicatie kun je je vakkennis in de breedte inzetten en verder ontwikkelen. In deze functie ligt de focus op sociale media, nieuwsbrieven en drukwerk. 
• Je ben thuis in de wereld van sociale media en samen met de senior communicatiemedewerker breng je via onze socialemediakanalen laaggeletterdheid onder de aandacht. Je maakt, initieert en deelt creatieve content en je verzorgt de webcare.
• Je coördineert de regionale nieuwsbrieven. Hieronder valt de planning, redactie, het plaatsen van artikelen in het nieuwsbriefsysteem en op de website, kwartaalrapportages maken van de resultaten en support aan collega’s in het land.
• Je begeleidt het drukwerk van Stichting Lezen & Schrijven, waarbij je collega’s adviseert over bijvoorbeeld formaten en soorten papier en zorgt dat opdrachten van collega’s goed opgevolgd worden door onze drukker en op tijd worden bezorgd. 
Daarnaast ondersteun je het communicatieteam op diverse vlakken:
• Je beantwoordt communicatieverzoeken van collega’s uit het land uit, bijvoorbeeld het maken van een folder, het meelezen op een uitnodiging voor een evenement, of het bestellen van materialen.
• Je beheert de mailbox van het communicatieteam en beantwoordt vragen en zet deze door.
• Je beheert de onze websites en intranet, samen met de senior medewerker.
Je rapporteert aan de Teamleider Communicatie.

Je team
Samen met de andere communicatiemedewerkers, fondsenwerver, projectleider en de teamleider Communicatie vorm je het Team Communicatie. 

Je achtergrond
• Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie en een à twee jaar relevante werkervaring, waaronder ervaring met sociale media en online systemen. 
• Je beschikt over een vlotte pen en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. 
• Je vindt het leuk om jouw vakkennis bij ons in te zetten en verder te ontwikkelen. 
• Je bent zelfstandig, zorgvuldig en je werkt gestructureerd. 
• Bij de uitvoering van je werkzaamheden weet je een balans te vinden tussen klantgerichtheid, zorgvuldigheid en je creativiteit. 
• Je houdt van een dynamische werkomgeving met ambitie. 

Onze werkstijl
Stichting Lezen & Schrijven kent een informele cultuur met gedreven medewerkers die maatschappelijk betrokken zijn. Het is van belang dat je zelfstandig handelt en denkt in kansen. Je toont durf en creatief ondernemerschap. In het nemen van beslissingen weeg je ook de belangen van anderen. Door je inzicht en enthousiasme weet je mensen en organisaties te verbinden. Je wilt jezelf ontplooien. Flexibiliteit en humor zijn je niet vreemd. 

Arbeidsvoorwaarden
We bieden een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.380,- en maximaal € 3.553,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). Je krijgt onder meer 25 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag, 6% eindejaarsuitkering, pensioen en de ruimte om je verder te ontwikkelen. 

Solliciteren?
Ben je enthousiast? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 7 augustus 2018. De eerste ronde vindt plaats in de week van 13 augustus, de tweede ronde in de week van 20 augustus. Stuur je cv en motivatiebrief per e-mail naar sollicitatie@lezenenschrijven.nl onder vermelding van vacaturenummer 126. 

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Marianne van der Helm (HR) 070 - 310 89 00. Kijk ook op onze site voor meer informatie www.lezenenschrijven.nl en www.weekvandealfabetisering.nl 

Over Stichting Lezen & Schrijven
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. 
Taal maakt je dus sterker. Daarom zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig zijn. Door honderden organisaties te ondersteunen met scholing, onderzoek, (les)materiaal, advies en campagnes. Én door laaggeletterdheid onderwerp van gesprek te maken bij publiek en politiek. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items