Toon alles (2)

Junior Communicatiemedewerker bij UNHCR

6 december 2018, 12:45
Junior Communicatiemedewerker bij UNHCR
Junior Communicatiemedewerker bij UNHCR
Functie: Junior Communicatiemedewerker
Organisatie: UNHCR Nederland
Aantal uren: minimaal 32 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 14 december

Ben je een echte social media tijger? Ben je een ijzersterke tekstschrijver? Heb je een creatieve geest? Word jij blij van een internationale werkomgeving? En wil je bijdragen aan een betere wereld voor vluchtelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
 
Wie zijn wij? 
UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Opgericht in 1950 en werkzaam in 128 landen om mensen die gedwongen op de vlucht zijn te helpen en te beschermen. Sinds de Tweede Wereldoorlog is er een recordaantal mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging. Ons werk is daarom belangrijker dan ooit. 
 
Communicatie voor UNHCR in Nederland 
UNHCR Nederland is het lokale kantoor van de internationale VN-Vluchtelingenorganisatie. We werken aan het vergroten van draagvlak voor vluchtelingen in Nederland en geven bekendheid aan het wereldwijde werk van UNHCR. Het team Public Information bestaat uit een Senior External Relations adviseur en een Public Information Assistent (junior communicatiemedewerker). Samen werken we aan het vergroten van onze social media impact, verzorgen we de woordvoering, zoeken we publiciteit en bedenken en ontwikkelen we campagnes en evenementen. 
We zijn op zoek naar een junior communicatiemedewerker voor ons team Public Information. Je maakt deel uit van het kantoor van UNHCR Nederland, dat bestaat uit de teams Protection en Public Information. Je werkt bovendien nauw samen met collega’s van het team Fondsenwerving & Partnerships van UNHCR. Dagelijks heb je contact met collega’s over de hele wereld. Je legt verantwoording af aan de Senior External Relations adviseur in Nederland. 
 
Wij bieden jou een unieke kans om in deze internationale omgeving een steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld voor vluchtelingen. 
 
Wat houdt de functie in? 
· Je plant, coördineert en ontwikkelt de social media kanalen en website van UNHCR Nederland op basis van de strategie. Je post de meest leuke en goeie content op de kanalen. 
· Je assisteert bij het bedenken, voorbereiden en uitvoeren van communicatiecampagnes en activiteiten. 
· Je schrijft eigen artikelen en schrijft en vertaalt persinformatie. 
· Je signaleert en rapporteert relevante ontwikkelingen aan het management. 
· Je verzorgt de webcare samen met de communicatiemedewerker van het team Fondsenwerving & Partnerships. 
· Je ondersteunt in het beantwoorden van vragen van journalisten en het Nederlandse publiek, en je helpt met het opstellen van persinformatie. 
 
Wat breng jij mee? 
· Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in communicatie of journalistiek, met minimaal drie jaar relevante werkervaring. 
· Je hebt ervaring in een internationale organisatie of de non-profit sector, specifiek op gebied van social media en externe communicatie. 
· Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met online communicatie, ervaring met CMS is must. 
· Je weet hoe de media functioneren en hebt ervaring met het pitchen van onderwerpen. 
· Je hebt ervaring met (eind)redactiewerk. Ervaring met video-editing en design software 
(InDesign bv) is een grote pre. 
· Je bent creatief, initiatiefrijk, flexibel en resultaatgericht. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift. 
· Je hebt een vlotte pen. 
 
Locatie 
UNHCR Nederland is gevestigd in Den Haag. 
 
Ben je geïnteresseerd? 
Leuk! Reageer snel! Stuur je Nederlandstalige motivatiebrief met een Engelstalig Personal History Form (P11) naar Angela Barrau barrau@unhcr.org o.v.v Sollicitatie PI Assistant. 
Het P11 formulier is beschikbaar op www.unhcr.org/recruit/p11new.doc
De deadline voor aanmelding is 14 december 2018 15:00 uur. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 17 december. 
 
Heb je vragen? 
Met vragen over de openstaande vacature kan je terecht bij Eveline Meltzer: homeltze@unhcr.org. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 
Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
Ook een vacature plaatsen? Klik hier.
 
gerelateerde items