Journalistiek talent bij Stichting Brabants Centrum

5 september 2018, 05:00
Journalistiek talent bij Stichting Brabants Centrum
Journalistiek talent bij Stichting Brabants Centrum
Functie: Journalistiek talent 
Organisatie: Stichting Brabants Centrum
Aantal uren: onbekend
Locatie: Boxtel
Vervaldatum: 14 september
 
Word jij de fulltime collega, onder andere van Pål? 
Je bent afgestudeerd aan de school voor Journalistiek of hebt minimaal een vergelijkbare hbo-opleiding. Je wilt in de journalistiek aan de slag met je aantoonbare talent. Je wilt nieuwsverhalen brengen, interviews afnemen, de politiek kritisch volgen, op pad voor de kranten en ook je eigen inbreng hebben in hoe verhalen worden verteld.
Als journalist van dit bijzondere bedrijf moet je thuis zijn of worden in alle journalistieke genres. Je volgt kritisch de politiek, doet onderzoek maar schrijft ook over bijvoorbeeld jubilarissen en alles wat daartussen zit. Een groot inlevingsvermogen in de aard en het karakter van de lokale gemeenschap is daarbij van belang. Je schrijft voor de kranten die op dinsdag (digitaal) en donderdag verschijnen, de website en sociale media. Je werkt mee aan de opmaak van de kranten en later ben je medeverantwoordelijk voor de eindredactie. Je draait ook mee in de avond- en weekenddiensten.

Interviews, wekelijks meerdere keren op pad, uitgebreid onderzoek doen, zelf bepalen hoe de krant in elkaar moet zitten. Wie denkt dat dit anno 2018 slechts voor een handvol journalisten is weggelegd, zal niet geloven dat dit bij een lokale krant mogelijk is. Toch doe ik het. Samen met acht collega’s werk ik wekelijks een van de laatste onafhankelijke lokale nieuwsbladen in Nederland: Brabants Centrum Boxtel. 
De invalshoek is fantastisch: we zijn kritisch, maar wel constructief. Onze doelstelling is niet om te ‘scoren’ voor de clicks en de likes, maar om informatie te leveren waar inwoners iets aan hebben. Daarom zijn we ook een stichting: winst is niet ons doel, maar het sterker maken van ‘onze’ dorpen: Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde. Het is journalistiek zoals ik het altijd wilde uitoefenen en misschien wel journalistiek zoals het ooit bedoeld is. 
Ook enthousiast over onze kranten? Reageer en werk mee aan lokale verhalen die ertoe doen.

- Pål Jansen

Een bijzonder bedrijf waar je bij moet passen
Stichting Brabants Centrum is uniek in Nederland. Sinds 1944 zet deze stichting zich zonder winstoogmerk in voor de dorpen Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Gemonde en Esch. We zorgen er met communicatie voor dat iedereen die in onze mooie dorpen woont, weet wat er speelt en wat er komen gaat. Vanuit een positieve insteek zijn we trots op waar we wonen en werken. Maar we zijn ook de ‘bewakers’ van de lokale democratie. 
We doen dit met een enthousiast team van tien mensen en een onbezoldigd bestuur van vier mensen uit de gemeenschap. 
We ondersteunen ook vele initiatieven. Van sport en cultuur tot lokale detailhandel. Een actueel voorbeeld is dat we dit jaar drie dagen circus mogelijk gemaakt hebben voor mensen die zorg nodig hebben.
We zetten ons graag nog eens ruim zeventig jaar in voor onze gemeenschap. Op www.brabantscentrum.nl vind je alle informatie.

Ben jij dat talent?
We zien je gemotiveerde sollicitatie, voorzien van een curriculum vitae, graag Vóór 14 september 2018 tegemoet via henk.vanderzee@brabantscentrum.nl.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met ondergetekende.  
Henk van der Zee 
Directeur 
Postbus 81, 5280 AB Boxtel
Email: henk.vanderzee@brabantscentrum.nl
Tel: 0411-67 25 13
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items