Journalist Charles Groenhuijsen treedt toe tot hoofdredactie Filanthropium

13 februari 2013, 16:00
Journalist Charles Groenhuijsen treedt toe tot hoofdredactie Filanthropium
Journalist Charles Groenhuijsen treedt toe tot hoofdredactie Filanthropium
Journalist Charles Groenhuijsen is toegetreden tot de hoofdredactie van Filanthropium, het eerste Nederlandse forum voor leiders van maatschappelijke en charitatieve projecten. Groenhuijsen gaat samen met de huidige hoofdredacteur Edwin Venema de journalistieke en redactionele sporen verder uitzetten en verdiepen. Hij zal ook bij live evenementen van Filanthropium optreden als discussieleider en journalistieke bijdragen leveren over filantropie in de VS. 

Groenhuijsen (1954) verwierf landelijke waardering als Amerika-correspondent van het NOS-Journaal. Later werkte hij als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA. Vanaf 2006 werkt Groenhuijsen zowel vanuit Washington DC als Hilversum als zelfstandig columnist, schrijver en spreker. De laatste jaren is Groenhuijsen ook nauw betrokken bij de populaire nieuwssite ‘Welingelichte kringen’ (wel.nl).

Eye opener
In oktober leidde Groenhuijsen al als discussieleider de eerste conferentie en tv-opnamen van Filanthropium: “Die Filanthropium Top was voor mij een eye opener. Ik woon al heel lang in de bakermat van filantropie, de VS, maar kende de Nederlandse filantropiesector nauwelijks en was gegrepen door de passie van de Nederlandse maatschappelijke ondernemers. Ik hoop onder andere met mijn kennis uit de VS Filanthropium uit te laten groeien tot een spraakmakend en leidend forum.”

Majeure versterking
Filanthropium-hoofdredacteur Edwin Venema: “De deskundigheid van Charles Groenhuijsen betekent een majeure versterking van onze journalistieke slagkracht. Zijn ervaring als presentator en discussieleider is ‘hors categorie’ en ik ben daarom ontzettend blij met hem als collega.”

Over Filanthropium
Filanthropium is het eerste en enige onafhankelijke forum voor leiders in en rond de filantropie. Leden delen binnen dit forum tijdens live bijeenkomsten (Top en Thematafels), maar ook via het wekelijkse opinieblad Filantropium Journaal,  zonder last van ruggespraak hun kennis van en visie op vrijwillige bijdragen aan het algemeen nut onder het motto ‘maximaal maatschappelijk vermogen’.
gerelateerde items