Toon alles (3)

Jos de Blok en Noa Lodeizen benoemd tot Ashoka Fellow

22 september 2015, 04:00
Noa Lodeizen: benoemd tot Ashoka Fellow.
Noa Lodeizen: benoemd tot Ashoka Fellow.
Jos de Blok (oprichter van Buurtzorg) en Noa Lodeizen (Oprichter van Young In Prison) zijn officieel verkozen tot Ashoka Fellow. Het is voor het eerst dat via Ashoka Nederland fellows zijn benoemd. 

Ashoka zoekt wereldwijd naar innovators die systematische en schaalbare oplossingen hebben gevonden voor hardnekkige sociale problemen. Voorbeelden van bekende Ashoka fellows zijn Jimmy Wales (oprichter Wikipedia) en Kailash Satyarthi (oprichter SACCS en Nobelprijswinnaar van de vrede 2014). Ook Mel Young, oprichter van de Homeless World Cup die deze week plaatsvindt in Amsterdam, is een Ashoka fellow. Allen zijn in staat geweest systematische oplossingen te bedenken in het sociale domein waarbinnen zij actief zijn. 

Met de benoeming van Jos de Blok en Noa Lodeizen voegt Ashoka twee indrukwekkende sociale innovators toe aan haar community van meer dan drieduizend. ‘Wij zijn enorm trots dat we met de benoeming van Jos de Blok en Noa Lodeizen twee geweldige social innovators aan het wereldwijde Ashoka netwerk kunnen toevoegen’, aldus Jamy Goewie (foto), oprichter van Ashoka NL. ‘Beiden laten een onnavolgbare passie en vasthoudendheid zien in het veranderen van het systeem rondom respectievelijk zorg en jeugddelinquentie.’

Ashoka Nederland is in april 2015 gelanceerd en is het enige internationale netwerk voor sociale innovatie in Nederland.
gerelateerde items