Jonne Arnoldussen nieuwe managing director Postcode- en Vriendenloterij

Jonne Arnoldussen nieuwe managing director Postcode- en Vriendenloterij
Jonne Arnoldussen nieuwe managing director Postcode- en Vriendenloterij
7 september 2022
Nieuws | | Personalia

Jonne Arnoldussen is benoemd tot Managing Director van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Maart 2018 begon hij bij de Loterijen als Hoofd Public Affairs en 1,5 jaar geleden stapte hij over naar de afdeling Goede Doelen. De functie van Managing Director komt vanaf oktober vrij door het vertrek van Dorine Manson, die na vier jaar de Loterijen verlaat. 

Dorine Manson: “Ik kijk met veel plezier en trots terug op mijn tijd bij de Loterijen. Het was heel bijzonder om mijn ervaring uit de private (PwC), publieke (gemeente Amsterdam) en goede doelen (VluchtelingenWerk NL) sector te kunnen inzetten voor die prachtige missie van de Loterijen: een groene, gezonde en rechtvaardige samenleving waaraan iedereen kan meedoen, met een bloeiende culturele sector. Ik heb genoten van alle ontmoetingen en het unieke inkijkje in al die prachtige maatschappelijk en culturele organisaties in Nederland en daarbuiten, en veel tot stand kunnen brengen”.

Sigrid van Aken, directievoorzitter: “Wij bedanken Dorine voor haar inzet en toewijding de afgelopen jaren. Dorine heeft onze missie met enthousiasme uitgedragen en ons netwerk van goede doelen partners en Haagse contacten succesvol onderhouden. Zij heeft haar expertise op vele vlakken ingezet. Specifiek in de corona tijd heeft ze een actieve rol gespeeld in het door de VriendenLoterij geïnitieerde Kickstart Cultuurfonds, een voorbeeld van publiek-private samenwerking, dat inmiddels is geëvolueerd tot het cultuurloket DigitALL. Wij wensen Dorine veel succes in het vervolgen van haar loopbaan, en onze wegen zullen vast weer kruisen. Wij zijn verheugd dat Jonne Arnoldussen vanaf oktober onderdeel uitmaakt van het Managing Directors-team samen met Daan Peters en Alex Tielbeke (a.i.). Jonne heeft een economische achtergrond en ondernemende aanpak, en aangetoond oog te hebben voor zowel de rol van de Loterijen in de samenleving als onze ambitie om zoveel mogelijk loten te verkopen, voor onze bijdrage aan het werk van goede doelen.”

Jonne Arnoldussen: “De afgelopen jaren heb ik de Loterijen goed leren kennen. Ik ben onder de indruk hoe wij steeds in staat zijn om verrassend te blijven en veel geld op te halen voor goede doelen, afgelopen jaar € 465 miljoen. Dat is in deze roerige tijden belangrijker dan ooit. Juist nu kunnen onze goede doelen partners de vrij te besteden Loterij-bijdrage goed gebruiken. Ik kijk ernaar uit me hiervoor vanuit deze nieuwe plek met hart en ziel in te zetten.”.

Over Jonne Arnoldussen (Amsterdam, 1983) begon na zijn studie Economie als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamer. Daarna was hij politiek assistent voor twee wethouders bij de Gemeente Amsterdam en vervolgens Senior Belangenbehartiger bij woningcorporatiekoepel Aedes. Sinds 2018 is Jonne werkzaam bij de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij, achtereenvolgens als Hoofd Public Affairs, Hoofd Goede Doelen en zal hij vanaf oktober 2022 deel uitmaken van het team van Managing Directors van de Loterijen. Jonne woont in Amsterdam met zijn vriendin en twee dochters.