Toon alles (3)

Jongeren hebben de oplossing voor werkloosheid

25 februari 2014, 14:19
Jongeren hebben de oplossing voor werkloosheid
Jongeren hebben de oplossing voor werkloosheid
Een Stadsherberg, Gamen tegen jeugdwerkloosheid, Start-ups in de Schilderswijk, een Haags Talenten Huis. Een greep uit de top-tien ideeën voor Challenge Den Haag ‘YOUth got the Power’, die vandaag is bekendgemaakt. ‘Challenge Den Haag’ is een initiatief van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Rabobank Den Haag en omgeving, Xtra en De Haagse Hogeschool.

Challenge Den Haag' is een platform voor zogenoemde crowd innovation. Crowd innovation brengt mensen via het internet samen om gezamenlijk (business)oplossingen te bedenken voor (maatschappelijke) vraagstukken. In deze eerste challenge ‘YOUth got the Power’ was de uitdaging aan de ‘crowd’ om te komen met nieuwe en ondernemende ideeën om de aansluiting van jongeren op de arbeidsmarkt te verbeteren en zo verdere jeugdwerkloosheid te voorkomen.

Van november tot 14 februari konden ideeën om de aansluiting van jongeren op de arbeidsmarkt te verbeteren ingediend worden op www.challengedenhaag.nl. Om daarmee de jeugdwerkloosheid in Den Haag en omgeving aan te pakken. Maar liefst 67 ondernemende ideeën zijn geüpload. De inzenders van deze ideeën zijn actieve leden van een community van ruim 180 members, onderwie studenten, ondernemers en inwoners van Den Haag.

Een vakjury bestaande uit Claudia Stijlen (JCI), Marc Boekenstijn (Stichting Stunt) en Niels Hunck (Jongeren ambassadeur Den Haag) is aan de slag gegaan met de 67 inzendingen en heeft de top 10 bekend gemaakt op www.challengedenhaag.nl.
gerelateerde items