Toon alles (1)

Jongeren aan de slag bij Humanitas voor maatschappelijke diensttijd

2 augustus 2018, 00:00
Zo’n 13.000 jongeren gaan vanaf half september aan de slag in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Vereniging Humanitas is uitgekozen als een van de organisaties waar jongeren hiervoor terecht kunnen.

Organisaties konden zich in de afgelopen maanden aanmelden met hun plannen voor de diensttijd. Uiteindelijk zijn er 38 organisaties uitgekozen waar jongeren zich kunnen inzetten voor andere mensen en voor goede doelen.

Ook Humanitas meldde zich aan en is uitgekozen als een van de deelnemende organisaties. Humanitas wil jongeren een optimale leerervaring bieden en wil bij de uitvoering het huidige aanbod van vrijwilligerswerk zo aanpassen of ontwikkelen dat het voor jongeren aantrekkelijk is.

Daarnaast zal Humanitas gaan experimenteren met projectmatig vrijwilligerswerk, zodat jongeren gedurende een korte intensieve periode met een team vrijwilligers aan een opdracht kunnen werken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld meedraaien bij een van de Kindervakantieweken of meewerken aan het ontwikkelen van een wervingscampagne. Daarnaast wil Humanitas eigen initiatieven van jongeren zoveel mogelijk een plek geven.

De commissie die zich over de aanvragen boog, heeft de aanvraag van Humanitas gehonoreerd omdat zij de vereniging beoordeelt als een professionele organisatie met flexibele vormen van participatie.

Jongeren kunnen bij de vereniging op tal van manieren hun de maatschappelijke diensttijd invullen. Zo kunnen ze aan de slag als maatje of iemand helpen met de financiële administratie of het leren van de taal.
gerelateerde items