Jongeren zijn motor van filantropie

9 april 2009
Nieuws | | Vrijwilligers

New Orleans (9 april) - In de Amerikaanse cultuur zijn filantropie en vrijwilligerswerk voor velen onderdeel van het dagelijks leven - dus ook voor kinderen en jongeren. Soms leidt hun inzet tot opmerkelijke initiatieven, twee daarvan werden in het zonnetje gezet op de AFP-conferentie.


In de categorie 5 - 17 jaar wonnen Caitlin Demars, Caitlin Wright en Margaret Allison een prijs voor hun initiatief "Caitlin's Closet". De drie meisjes zamelden de afgelopen jaren 5.500 schooluniformen in, maar ook andere zaken als schoolboeken en schoenen. Hierdoor maakten zij het mogelijk dat duizenden kinderen in Zambia naar school kunnen gaan. Inmiddels is Caitlin's Closet een echte en erkende charity geworden - en wordt het initiatief van de drie meiden in grote delen van de US nagevolgd.

 


In de categorie 18 -23 jaar ging een prijs naar Jordan Thomas. Hij verloor een aantal jaren geleden beide benen, toen hij bij het duiken overvaren werd door een boot. Sindsdien werft hij zeer succesvol fondsen voor kinderen die, na een ongeluk, een prothese nodig hebben.

 


Inspirerende verhalen die ervoor zorgen dat meer-en-meer jongeren in de US gemobiliseerd worden voor de goede zaak. Terecht dat deze jongeren door de AFP onderscheiden werden.