Toon alles (2)
Edwin Venema

Johan van de Gronden hoofdspreker van Thijs Kramerlezing 2016.

5 februari 2016, 10:30
WNF-directeur, filosoof en schrijver Johan van de Gronden is de hoofdspreker van Thijs Kramer-lezing 2016. Van de Gronden zal in deze vijfde editie middels een 'Liefdesverklaring aan ons zilte land' opnieuw ten strijde trekken tegen het 'een plat economisch en zieltogend nutsdenken' als het gaat over natuurbehoud.

De Thijs Kramerlezing is een lezing die tweejaarlijks wordt georganiseerd om het gedachtegoed van Thijs Kramer levend te houden. De in 2006 overleden Kramer (1955, Schoondijke) was een kwart eeuw actief als belangenbehartiger voor de natuurbescherming; nam initiatieven voor gezondmaking van de deltawateren en gaf een aanzet voor een antwoord op de gevolgen van de klimaatverandering in Zeeland.

Van de Gronden is filosoof en sinds 2006 directeur WNF. Voordien was hij onder meer werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties en de ontwikkelingsorganisatie SNV. Hij woonde en werkte vele jaren in Paramaribo, Johannesburg en Kopenhagen. Van de Gronden studeerde filosofie in Leiden. Hij is een uitstekend spreker en daarbij schrijver van het geprezen en inspirerende boek Wijsgeer in het wild, dat in 2015 uitkwam.

De vijfde Thijs Kramerlezing vormt een natuurhistorische beschouwing en een liefdesverklaring ineen. Johan van de Gronden put deels uit eigen ervaring, deels uit Zeeuwse literaire bronnen om te eindigen met een aanstekelijke toekomstschets.

♦Thijs Kramer Lezing
Datum: donderdag 7 april 2016
Tijd: inloop: 13.30 uur, start: 14.00 uur
Locatie: Zeeuwse Concertzaal
Verwerijstraat 14
4331 TC Middelburg
 
Aanmelding: klik hier.
 
♦Johan van de Gronden over biodiversiteit 'Stad en Natuur', Studium Generale Utrecht, 4 maart 2014.
 

 

 
 
gerelateerde items