Johan Stekelenburg Compliment voor Ed Kooijmans

5 april 2012
Nieuws | | Personalia

AMSTERDAM (5 april) - Ed Kooijmans heeft het Johan Stekelenburg Compliment 2012 ontvangen. Hij ontving de sculptuur en een geldbedrag van 5.000 euro voor zijn inspanningen voor De Regionale Huismeester. Er waren 32 kandidaten voorgedragen voor het Compliment, een initiatief van maatschappelijk investeerder en vermogensfonds Start Foundation.

Kooijmans, eigenaar van bouwbedrijf Van Asperdt, richtte in 2010 De Regionale Huismeester op. De organisatie zorgt ervoor dat vastgoed, zoals woningen en kantoren, maar ook zwembaden, onderhouden wordt door mensen die een duwtje richting de arbeidsmarkt goed kunnen gebruiken, zoals ex-gedetineerden en ex-daklozen. De twee andere genomineerden waren Geert Hoving uit Emmen en Veros Sultan uit Alphen aan den Rijn.

Het Johan Stekelenburg Compliment
Het Compliment wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is een eerbetoon aan Johan Stekelenburg, die jarenlang in het bestuur van Start Foundation heeft gezeten en naam maakte als vakbondsman. Hij overleed in 2003. Start Foundation wil met de prijs mensen in het zonnetje zetten die zich, geheel in de geest van de naamgever, onderscheidend inzetten voor mensen die niet gemakkelijk aan een baan komen.

Startdag 2012
Heleen Hoekstra, de weduwe van Johan Stekelenburg, reikte het Compliment uit tijdens een grootschalige reünie voor oud-medewerkers van Start Uitzendbureau, de Startdag2012.