Toon alles (3)

Joep Verboeket algemeen directeur van Het Vergeten Kind

26 mei 2016, 21:12
Joep Verboeket
Joep Verboeket
Joep Verboeket wordt op 1 juni directeur van de gefuseerde organisaties Stichting Heppie en Het Vergeten Kind. De nieuwe stichting gaat verder onder de naam Het Vergeten Kind. Verboeket begeleidt het fusieproces. Totdat de fusie is afgerond zullen beide organisaties hun bestaande programma blijven uitvoeren.
 
Het Vergeten Kind richt zich op het verbeteren van het welzijn van kinderen in Nederland die door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen ‘in de opvang’ opgroeien en kinderen die in een sociaal isolement verkeren of rond de armoedegrens leven.
 
Joep Verboeket (47) kan bogen op twintig jaar relevante werkervaring. Zo was hij jarenlang directeur Marketing Communicatie en Fondsenwerving bij War Child. Daarna bedacht en startte hij voor ING Groep in 53 landen het programma ‘ING Chances for Children’ met de hulp van tienduizenden vrijwilligers. In 2015 ontvingen ruim een miljoen kinderen onderwijs via dit programma. De afgelopen jaren werkte hij als zelfstandige en vervulde interim opdrachten op managementniveau voor NGO’s als Oxfam, Natuurmonumenten en KWF Kankerbestrijding.
 
Bewustwording vergroten
Verboeket: ‘Uit recente onderzoeken en CBS-cijfers blijkt dat wel tien procent van de jongeren in Nederland moet opgroeien in omstandigheden die we welbeschouwd onprettig, ongezond, soms zelfs gevaarlijk, en dus kindonwaardig vinden. Ook beseffen we steeds meer dat dit een enorme invloed heeft op hun latere functioneren als volwassenen. Ieder voor zich zetten Het Vergeten Kind en Heppie zich voor deze kinderen in en de nieuwe organisatie zal dat nog krachtiger doen. Ik ben zeer gemotiveerd om als directeur de bewustwording rond ons onderwerp in de samenleving aanzienlijk te vergroten. Daarbij vind ik dat Het Vergeten Kind een veel grotere achterban van donateurs verdient. Ook voor dat doel zal ik mij sterk maken.’
gerelateerde items