Jetta Klijnsma opvolger Wim Kok bij Start Foundation

15 december 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (15 december) - Oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma treedt op 1 januari 2011 toe tot het bestuur van de Stichting Start Foundation. Zij volgt oud-premier Wim Kok op, die als secretaris twee bestuurstermijnen heeft volgemaakt en vanwege zijn leeftijd niet meer herkiesbaar is.

Drs. Jetta Klijnsma (1957) zit sinds juni 2010 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Van december 2008 tot aan februari 2010 was ze in kabinet-Balkenende IV staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het driehoofdig bestuur van Start Foundation bestaat verder uit Titia Siertsema, algemeen directeur van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel, en (voorzitter) Anton Westerlaken, RvB-lid van universitair medisch centrum Erasmus MC in Rotterdam.

Start Foundation is een maatschappelijk investeerder. De stichting ondersteunt vernieuwende experimenten en verleent krediet aan ondernemingen in Nederland die ervoor zorgen dat specifieke groepen (o.a. voortijdige schoolverlaters, laaggeschoolde ouderen en mensen met een strafblad) aan het werk komen of blijven. Jaarlijks investeert Start Foundation ongeveer vier miljoen euro in Nederland.