Toon alles (1)

Jeanine Hennis voorzitter Nationale Kinderherdenking in Madurodam

31 januari 2018, 14:00
Jeanine Hennis is benoemd tot voorzitter van de Stichting Nationale Kinderherdenking
Jeanine Hennis is benoemd tot voorzitter van de Stichting Nationale Kinderherdenking
Jeanine Hennis, VVD-kamerlid en voormalig Minister van Defensie, is benoemd tot voorzitter van de Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei. Deze herdenking vindt jaarlijks plaats in Madurodam en wordt naast de bijeenkomsten op de Dam en de Waalsdorpervlakte gezien als een van de grootste herdenkingen van Nederland.
 
De Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei wil de thema’s herdenken, vrijheid en verzet (jaarthema 2018) op een voor kinderen laagdrempelige en toegankelijke manier onder de aandacht brengen. Naar schatting zullen circa 8.500 basisschoolleerlingen actief betrokken zijn bij de Nationale Kinderherdenking.  ‘Ook voor nieuwe generaties is het van belang het besef levend te houden dat onze vrije en veilige omgeving niet vanzelfsprekend is’, licht Hennis toe. ‘Dit doen we door stil te staan bij de helden en slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij de mannen en vrouwen die in meer recente operaties voor andermans vrijheid knokten. De Nationale Kinderherdenking heeft bewezen kinderen te bereiken en aan te spreken. Op deze manier hopen we ze blijvend te inspireren om stil te staan bij de waarde van onze vrijheid en zichzelf ook hard te maken voor die vrijheid. Samen voeren we die strijd namelijk elke dag opnieuw.’
 
Burgemeester van Madurodam
Het bestuur van de Stichting Nationale Kinderherdenking wordt op dit moment verder ingevuld. Naast Hennis kent het bestuur dit jaar een tweede vrouwelijk kopstuk. Ook Amélie Mijs (15 jaar), burgemeester van Madurodam, neemt zitting in het stichtingsbestuur. Omdat de burgemeester van Madurodam jaarlijks opnieuw wordt gekozen betreft dit een roulerende functie. 
gerelateerde items