Toon alles (2)

JCI Nederland en Cordaid vernieuwen samenwerkingsovereenkomst

21 april 2014, 10:57
JCI Nederland en Cordaid vernieuwen samenwerkingsovereenkomst
JCI Nederland en Cordaid vernieuwen samenwerkingsovereenkomst
JCI Nederland en Cordaid hebben hun samenwerkingsovereenkomst vernieuwd. De partners werken sinds 2008 samen, met name voor het programma ‘Nothing but Nets’ waarin JCI op wereldwijd niveau samen met de UN Foundation invulling geeft aan de aanschaf van malarianetten.

JCI (Junior Chamber International) is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen wereldwijd. De afgelopen jaren is er door JCI Nederland meer dan 350.000 euro opgehaald, waardoor er duizenden levens zijn gered in de Afrikaanse landen Sierra Leone, Kameroen en Zuid Sudan. Cordaid en JCI Nederland zetten het Nothing but Nets programma in 2014 en 2015 gezamenlijk voort.

Millenium Development Goal
‘Met Nothing but Nets werken we concreet aan een van de belangrijkste Millenium Development Goals van de Verenigde Naties; het terugdringen van malaria’, zegt Rob van der Steen, voorzitter JCI Nederland. ‘Daarmee realiseren we als JCI een directe positieve impact op op gezondheid van kinderen en hun ouders in landen ver van ons weg, maar in wezen ook juist heel dichtbij omdat onze leden ook ouders met jonge kinderen zijn.’

Armoede in Nederland
Naast de inzet bij internationale projecten gaat JCI Nederland zich de komende jaren samen met Cordaid ook sterk maken voor de problematiek rondom armoede in ons eigen land. Sander Slootmaker, bestuurslid Community van JCI Nederland: ‘Steeds meer mensen in ons eigen land vallen tussen wal en schip en hebben het financieel erg moeilijk. Onder de titel ‘Sociaal Ondernemerschap’ wil JCI Nederland zich met Cordaid richten op hoe we op een creatieve manier kunnen bijdragen aan deze thematiek. Niet door zomaar geld geven, maar vooral ook te kijken wat deze mensen nodig hebben om zich aan hun situatie te onttrekken en zich weer kunnen voorzien in de basisbehoeften’.
gerelateerde items