Toon alles (3)

Jan Lock vertrekt bij Stichting Woord en Daad

19 september 2018, 07:00
Jan Lock vertrekt bij Stichting Woord en Daad
Jan Lock vertrekt bij Stichting Woord en Daad
Na een dienstverband van bijna 25 jaar bij Stichting Woord en Daad heeft Jan Lock (62), voorzitter van de raad van bestuur het besluit genomen om op 1 november 2018 zijn functie als bestuurder neer te leggen. Hij treedt uit dienst van Woord en Daad en blijft na 1 november als senior adviseur nog wel betrokken bij een aantal projecten van de stichting.

Jan Lock begon op 1 maart 1994 als directeur bij Stichting Woord en Daad. Daarvoor werkte hij sinds 1983 voor de Zending Gereformeerde Gemeenten in Papoea, Indonesië. Onder zijn directeurschap groeide de stichting, zowel in omvang als in professioneliteit. Op dit moment heeft Woord en Daad een budget van ongeveer €35 miljoen en zo’n 80 werknemers. De stichting heeft meer dan 50 projecten in uitvoering, met name op het gebied van (vak-)onderwijs, banen voor jongeren, agrarische ontwikkeling, duurzaam waterbeheer en noodhulp.

Jan Lock zal zijn kennis en ervaring de komende tijd in een andere rol blijven inzetten voor de zuidelijke netwerken en de aansluiting daarvan op het werk en de werkwijze van Woord en Daad.  Jan Lock: ‘Het is een hele ervaring geweest om vanuit Papoea de drempel van Woord en Daad over te stappen. Het is geweldig om te zien hoe Woord en Daad zich heeft mogen ontwikkelen en vanuit Bijbels perspectief in al die jaren van groeiende betekenis is in het leven van heel veel mensen.’

De raad van toezicht toont zich dankbaar voor het werk van Jan Lock. ‘Jarenlang heeft hij op zijn geheel eigen kundige en visionaire wijze de organisatie geleid. Dit is van grote betekenis geweest voor vele kwetsbaren’, aldus ds. C. Westerink, voorzitter. Vanaf 1 november 2018 is Rina Molenaar de directeur bestuurder van Woord en Daad.
gerelateerde items