Jack van Ham nieuwe voorzitter Liliane Fonds

25 mei 2011
Nieuws | | Personalia


AMSTELVEEN (26 mei) - Jack van Ham is de nieuwe voorzitter van Liliane Fonds. Van Ham volgt Cor Oostveen op, die de voorzittershamer twaalf jaar vasthield. Het Liliane Fonds is blij met de komst van Van Ham. "Hij beschikt over de kwaliteiten om de Raad van Toezicht voor te zitten in een tijd waarin we voor extra uitdagingen staan."

 


Jack van Ham (59) was tot 1 november 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van ICCO. Daarvoor was hij directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Hij was ook een van de oprichters van Partos, de brancheorganisatie voor particuliere organisaties voor internationale samenwerking.

 


Verbetering

Directeur Kees van den Broek van het Liliane Fonds is blij met de komst van Van Ham: "Hij heeft veel ervaring in onze sector. En hij beschikt over de kwaliteiten om de Raad van Toezicht voor te zitten in een tijd waarin we voor extra uitdagingen staan. Het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking kalft af. Kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden mogen hiervan niet de dupe worden. Daarom zetten we vol in op de verbetering van ons werk en onze organisatie."

 


Mantra's

Van Ham heeft zin in de nieuwe functie. "In het rijke Nederland zijn de mantra's van het moderne ontwikkelingswerk economische vooruitgang en eigenbelang", vindt hij. "Daar ben je mooi klaar mee als je, gehandicapt en wel, opgroeit in een straatarm ontwikkelingsland. Daarom is er een Liliane Fonds. Daarom wil ik mijn tijd daaraan geven."