Toon alles (2)

Alibaba-topman Jack Ma gaat zich concentreren op filantropie

11 september 2019, 14:00
Alibaba-topman Jack Ma gaat zich concentreren op filantropie
Alibaba-topman Jack Ma gaat zich concentreren op filantropie
Topman Jack Ma van de Chinese internetreus Alibaba vertrekt na twintig jaar bij internetreus Alibaba. Hij wil zich naar eigen zeggen vooral concentreren op filantropie en onderwijs.

De groei van zijn intenetbedrijf Alibaba en later de beursgang maakte Jack Ma schatrijk. Zijn vermogen wordt op zo’n 41,8 miljard dollar geschat. Ma is het gezicht van de opkomst van China tot de tweede economische grootmacht ter wereld, na de VS. Al die miljarden maakten het voor Jack Ma ook mogelijk zichzelf op de kaart te zetten als filantroop. In 2014 kondigde hij aan fondsen te willen oprichten ter waarde van drie miljard dollar. De Jack Ma Foundation, nog datzelfde jaar opgericht, richtte zich vooral op de educatie van het Chinese platteland. In 2015 noemde Fortune hem dankzij 2,4 miljard aan donaties al ‘China’s grootste filantroop’. Voortaan zulen goede doelen en onderwijs de core business van Ma zijn.

Vinger in de pap

Daniel Zhang wordt de nieuwe grote man bij Alibaba. Analisten verwachten dat Ma nog wel een flinke vinger in de pap zal blijven houden: 'Als er strategische beslissingen moeten worden genomen, zal Zhang dat niet doen zonder de goedkeuring van Ma'.

Lees hier een eerder artikel over Jack Ma in De Dikke Blauwe
gerelateerde items