Toon alles (1)

Jaarverslag Prins Bernhard Cultuurfonds

1 mei 2017, 00:00
Jaarverslag Prins Bernhard Cultuurfonds
Jaarverslag Prins Bernhard Cultuurfonds
De grootse theaterproductie Het Pauperparadijs in het Drentse Veenhuizen, een prachtige, veelgeprezen tentoonstelling tijdens het Jeroen Bosch-jaar en de swingende samenwerking Jong Metropole.  Zomaar een greep uit de vele duizenden projecten waaraan we als Prins Bernhard Cultuurfonds in 2016 een bijdrage konden leveren. We zijn er trots op dat dat kon met een recordbudget van 36,5 miljoen euro, afkomstig van de loterijen en de vele particulieren die ons ondersteunen met giften, schenkingen en nalatenschappen.
 
Het aanvragen van een financiële bijdrage uit ons fonds wordt in 2017 vergemakkelijkt, met een volledig online aanvraagprocedure op onze nieuwe website. Met een nieuw magazine zullen we onze gevers en aanvragers in 2017 informeren, inspireren en activeren.
 
Door onze diverse initiatieven op gebied van fondsenwerving en communicatie, zoals online werven voor de Anjeractie, crowdfunding, het oprichten van geefkringen en het actief communiceren van tientallen voorbeeldprojecten op social media, denken we ook in 2017 nieuwe gevers aan ons te kunnen verbinden. Zodat we ook nu weer onze belangrijke bijdrage kunnen leveren aan cultuur, natuur en wetenschap.
 
Dank
Wij bedanken graag de duizenden vrijwilligers, de instellers van CultuurFondsen op Naam, onze donateurs en andere schenkers die ons werk ook in 2016 weer mede mogelijk maakten. De BankGiro Loterij en De Lotto verdienen een bijzonder woord van waardering: zij dragen een groot deel van hun opbrengst af aan goede doelen als het onze en zijn van fundamentele betekenis voor de maatschappij en de leefomgeving in Nederland en daarbuiten.
 
Alexander Rinnooy Kan
Voorzitter van de Raad van Toezicht
 
Adriana Esmeijer
Statutair directeur/ bestuurder 


Klik hier voor het volledige jaarverslag.
 
gerelateerde items