Toon alles (1)

Jaarverslag MS Fonds

22 mei 2018, 00:00
Jaarverslag MS Fonds 2017.
Jaarverslag MS Fonds 2017.
Beweging kan het verloop van MS niet stoppen, maar we weten wel dat het in veel gevallen de gevolgen van MS kan beperken. 

De rode draad in al onze activiteiten voor mensen met MS en hun naasten is het stimuleren om in beweging te blijven. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. En dat levert op allerlei manieren prachtige persoonlijke prestaties op. Want hoe mooi is het als je ondanks je MS een marathon loopt en daarmee ook nog geld ophaalt voor onderzoek naar MS? Of als je na jaren weer een fietstochtje maakt op een tandem tijdens een Can Do weekend?
Het gaat niet om de grootte van de prestatie, maar om de overwinning op jezelf en het feit dat je MS je leven niet laat regeren. Alleen daarvan al gaan mensen zich beter voelen.

Gelukkig zit er ook beweging in onderzoek naar betere behandelmethoden en oplossingen voor MS. Het aantal middelen om MS te behandelen neemt bijvoorbeeld nog steeds toe. Daardoor wordt de kans groter dat patiënten stabiel blijven of er zelfs op vooruit gaan. En gelukkig kiezen de patiënt en de neuroloog steeds vaker samen voor een bepaald medicijn en heeft de patiënt inbreng in de behandeling. Dat zijn mooie stappen vooruit.

Beweging zat er ook in onze kleine organisatie. Mede dankzij de onmisbare hulp van vele vrijwilligers lukte het ook dit jaar om tijdens de MS collecteweek een recordbedrag van € 1.071.940,-- op te halen. Organiseerden we de 19e Nationale MS dag waarin volop aandacht was voor nieuwe ontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal, op het gebied van MS. En maakten we onderzoeken naar oplossingen voor MS mogelijk. En daar draait het uiteindelijk allemaal om!

Samen kunnen we mensen met MS verder helpen.
Dank u wel voor uw betrokkenheid.

Anneke van der Zande
Voorzitter
Nationaal MS Fonds
 
Klik hier voor het volledige jaarverslag.
 
gerelateerde items