Toon alles (1)

Jaarverslag Maag Lever Darm Stichting

1 augustus 2017, 06:00
Jaarverslag Maag Lever Darm Stichting
Jaarverslag Maag Lever Darm Stichting
Het jaar 2016 sloten we feestelijk af: in december bestond de Maag Lever Darm Stichting 35 jaar. Samen stonden we stil bij de vele mijlpalen die zijn bereikt in het onderzoek naar spijsverteringsziekten. En bij de belangrijke rol van de Maag Lever Darm Stichting daarbij. Een gezonde buik is helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Nederland telt ruim twee miljoen buikpatiënten. Elke dag komen daar nieuwe patiënten bij en elke dag sterven er nog steeds mensen aan de gevolgen ervan.
 
Mooie samenwerkingen
In 2016 zetten we onze ramen en deuren wijd open. We richtten onze blik meer dan ooit naar buiten. De banden met externe stakeholders werden steviger aangehaald. In het bijzonder met de patiëntenverenigingen en koepels van behandelaars. Maar ook met maatschappelijke partners en overheid. Daar zijn samenwerkingen uit voortgekomen waar we trots op zijn, zoals de campagne #Stoer met IBD, de lobby voor meer openbare toiletten, de online test ‘Hoe gezond is jouw buik?’ en de lancering van de keuzehulp dikkedarmkanker.
 
Nieuwe website
We hebben afgelopen jaar een sterke multimediale aanpak gehanteerd, nog meer in interactie met onze doelgroep dan voorgaande jaren. Dit deden we met een nieuwe uniforme look and feel, zodat we beter herkenbaar zijn. Een van de hoogtepunten
in 2016 was de lancering van onze geheel vernieuwde website. Overzichtelijk, betrouwbaar en leesbaar. Alle informatie over onze stichting, over door ons gesubsidieerde onderzoeken en over spijsverteringsziekten en een gezonde buik, staat nu overzichtelijk op één plek: www.maagleverdarmstichting.nl.
 
Bewustwording en preventie voorop
Er is veel wat mensen zelf kunnen doen om hun buik gezond te houden. In 2016 hebben we daarom extra ingezet op mensen bewust maken van het belang van een gezonde buik en welke factoren die gezonde buik bedreigen. We riepen mensen op om zelf de regie te nemen over hun buikgezondheid en reikten hen adviezen en tools aan om hun buik gezond te houden. Hierbij werkten we intensief samen met artsen, onderzoekers, overheid en maatschappelijke partners. Want samen staan we zoveel sterker.
 
Overgangsjaar
2016 was een overgangsjaar. De Maag Lever Darm Stichting was volop in beweging, ook intern. Interim-directeur Bert Kuipers zette in 2016 de eerste stappen op weg naar een reorganisatie en een nieuwe strategie en koers voor de komende jaren. Ik mag hier nu verder op doorbouwen. Een mooie uitdaging. Mensen in beweging krijgen voor een gezonde buik. Dat kan alleen vanuit een sterke organisatie, met de onmisbare steun van donateurs en vrijwilligers en in nauwe samenwerking met artsen, patiënten, onderzoekers en maatschappelijke partners. Samen zetten we ons in om de buik van Nederlanders gezond te maken én gezond te houden!
 
Bernique Tool
Directeur
 
Klik hier voor het volledige jaarverslag.
 
gerelateerde items