Toon alles (1)

Jaarverslag Sterk Huis

5 juni 2018, 00:00
Jaarverslag Sterk Huis
Jaarverslag Sterk Huis
Het jaar 2017 was voor Kompaan en De Bocht een weerbarstig én prachtig jaar. Om te beginnen een prachtig jaar omdat het ons gelukt is om in juni 2017 de nieuwbouw in gebruik te nemen. We hebben deze nieuwbouw aan de Rillaersebaan gerealiseerd in de vorm van een Sterk Huis voor jeugdzorg, de hulpverlening aan vrouwen en hun kinderen (en sinds 2017 ook aan mannen) en voor de opvang van Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. Kompaan en De Bocht heeft haar stichtingsnaam per 1 januari 2018 officieel veranderd in Sterk Huis.

Sterk Huis is veel meer dan een gebouw. Het is vooral een manier van werken. Een manier van werken die enerzijds gekenmerkt wordt door specialistische hulpverlening bij complexe problemen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling en anderzijds door investering in preventie op plaatsen (scholen, kinderdagverblijven, huisartsen, wijkteams) waar de grote problemen te onderkennen zijn als ze nog behapbaar zijn.

Bij Sterk Huis bouwen we verder aan onze krachtenbundeling van jeugdzorg en
vrouwenhulpverlening en verbinden we onze expertise op het gebied van veiligheid, opgroeien en ontwikkeling. Sterk Huis biedt een warme en veilige omgeving waar je bij grote opvoedings- en ontwikkelingsvragen hulp kunt vinden of in tijden van crisis tot rust kunt komen. Een omgeving waar gebouwd kan worden aan een veilig en zelfstandig leven.
Het is onze maatschappelijke opdracht om kinderen en gezinnen betere kansen op een goede toekomst te bieden. Vanuit onze kennis en vakmanschap op het gebied van behandeling van complexe problemen en kwetsbare situaties, investeren we ook in het tijdig signaleren van risico’s en het voorkomen van grote problemen. Dit doen we altijd in samenwerking met scholen, gemeenten en huisartsen.

Sterk Huis gelooft dat een samenleving waar iedereen gezien wordt een betere samenleving is, waar kwetsbare mensen meer kans hebben op een stabiel, veilig, duurzaam, zelfredzaam en veerkrachtig leven en zich zo beter kunnen ontwikkelen.
 
Klik hier voor het volledige jaarverslag.
 
gerelateerde items