Toon alles (1)

Jaarmagazine maakt jaarverslag van Plan Nederland toegankelijk

4 januari 2016, 00:00
Monique van 't Hek
Monique van 't Hek
Om het zojuist verschenen jaarverslag toegankelijker te maken voor een breder publiek, heeft Plan Nederland aan het volledige verslag een digitaal magazine gekoppeld. In dit magazine vol filmpjes, verhalen, animaties en foto’s geeft Plan Nederland een overzicht van een veelbewogen jaar. Directeur Monique van ’t Hek vertelt met een unieke animatie over hoogte- en dieptepunten, lezers maken kennis met bijzondere power girls en krijgen een inkijkje in projecten. Natuurlijk laat Plan Nederland ook zien waar het geld vandaan kwam en waaraan het is uitgegeven.
 
Met de steun van sponsors, corporate partners en institutionele donoren heeft Plan Nederland het afgelopen jaar opnieuw bijgedragen aan een betere toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden en gelijke kansen en rechten voor meisjes. ‘Het is een bijzonder goed en mooi jaar geweest voor Plan Nederland’, zegt Monique van ’t Hek (foto), directeur van Plan Nederland. ‘We zijn trots op onze positie als expert op het gebied van meisjes in ontwikkelingslanden, maar vooral op de behaalde resultaten, die de situatie van meisjes daadwerkelijk hebben verbeterd.’
 
91.000 particuliere sponsors
Belangrijke resultaten in het verslagjaar zijn onder meer het strategisch partnerschap met het ministerie van Buitenlandse Zaken in het kader van het programma Advocating for Girls’ Rights en de gesloten allianties met collega-hulporganisaties om gezamenlijk kindhuwelijken (in zeven landen) en kindersekstoerisme (in elf landen) aan te pakken. Ook de sponsorfietstocht Cycle4Girls was een groot succes. Plan Nederland kan rekenen op de steun van ruim 91.000 particuliere sponsors.
 
De Transparant Prijs
Plan Nederland won met het jaarverslag van vorig jaar De Transparant Prijs, de prestigieuze jaarlijkse prijs voor het meest transparante, inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag in de charitatieve sector. Plan Nederland kreeg de prijs voor de categorie ‘grote fondsenwervende organisaties’.
 
Bekijk hier het jaarmagazine
 
gerelateerde items