Jaarlijkse actie NLdoet op 28 en 29 mei 2021

Jaarlijkse actie NLdoet op 28 en 29 mei 2021
Jaarlijkse actie NLdoet op 28 en 29 mei 2021
27 mei 2021
Nieuws | | Vrijwilligers

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet. Het evenement stond eigenlijk in maart gepland, maar werd uitgesteld in verband met de coronamaatregelen. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers

Het Oranje Fonds noemt vrijwilligers ‘het kloppend hart van vele sociale initiatieven’ en wil ze dan ook graag in het zonnetje zetten. Met NLdoet wil de organisatie dan ook laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Mensen die nog nooit vrijwilligerswerk hebben gedaan kunnen die dag ervaren hoe het is om je in te zetten voor een ander. Organisaties krijgen tegelijkertijd de kans om op deze manier nieuwe vrijwilligers aan te trekken en klussen geklaard te krijgen. Op de website van het Oranje Fonds zijn inmiddels bijna 5500 klussen aangemeld.
 
Samen klussen
Het Oranje Fonds zegt veiligheid en gezondheid boven alles te plaatsen en roept deelnemers dan ook op ‘alle geldende voorschriften vanuit de Rijskoverheid en het RIVM strikt in acht te nemen bij het meedoen aan NLdoet’. Voor activiteiten op anderhalve meter afstond geeft het fonds dan ook nog wat tip, zoals een tuin voorjaarsklaar maken en het online taalles geven aan nieuwkomers.

Meedoen

Geïnteresseerden kunnen zich voor een specifieke klus in de buurt aanmelden via de website van het Oranje Fonds. Ook organisaties kunnen daar terecht. 
 
Bron: Goede Doelen Nederland
Lees ook: ‘Oranje Fonds en KPN Mooiste Contact Fonds steunen sociaal ondernemers’