Mega-congres filantropie ISTR in Amsterdam

13 december 2017, 10:00
In juli volgend jaar komen bijna duizend deelnemers naar de VU in Amsterdam voor het congres van de International Society for Third Sector Research (ISTR). 
In juli volgend jaar komen bijna duizend deelnemers naar de VU in Amsterdam voor het congres van de International Society for Third Sector Research (ISTR). 
In juli volgend jaar komen bijna duizend deelnemers vanuit de hele wereld naar de VU in Amsterdam voor het congres van de International Society for Third Sector Research (ISTR). Het is voor het eerst dat dit wetenschappelijke megacongres in Nederland wordt gehouden.
 
Voor onderzoek van filantropie, vrijwilligerswerk en non-profitorganisaties zijn er twee internationale organisaties actief: ARNOVA en ISTR. ARNOVA concentreert zich voornamelijk op de Verenigde Staten, ISTR kent leden uit Azië, Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië en Europa. Afgevaardigden uit deze landen komen in juli bijeen om onderzoeksresultaten over de sector met elkaar te delen. Er wordt een groep van zo’n 850 onderzoekers verwacht, aangevuld met 150 Nederlandse vertegenwoordigers vanuit praktijk en beleid.

Nederland op de kaart zetten
Het is de eerste keer dat Nederland dit congres organiseert; eerder waren onder meer Kaapstad, Toronto, Bangkok en Stockholm gaststeden. Nederland heeft in vergelijking met veel andere landen een grote civil society met een rijk filantropisch verleden. Het congres biedt de VU een unieke gelegenheid om dit aspect van Nederland op de kaart te zetten, maar ook om de Nederlandse onderzoekstraditie met internationale allure op het terrein van civil society, filantropie en vrijwilligerswerk onder internationale aandacht te brengen.

De Dikke Blauwe en haar zusterblad The Fundraiser zullen uitgebreid verslag doen van dit congres, dat ook voor de Nederlandse filantropiesector grote kansen biedt. In komende edities van DDB Journaal zullen wij dit evenement voorbeschouwen.
 
Klik hier voor meer informatie en het programma.
gerelateerde items